Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'da, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Afyonkarahisar'da, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan etkinlikte hayvan haklarına dikkat çekildi.

Anıtpark önünde gerçekleştirilen etkinlikte resim sergisi açılırken, sokak hayvanlarına verilmesi için kedi ve köpek maması ile mama kapları dağıtıldı. Hayvanların korunması ve yaşsal destek verilmesi için farkındalık oluşturulması amaçlanan etkinlikte Nurten Telek İlkokulu öğrencileri de katılarak sergiyi gezdi.

AKÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, etkilikte yaptığı konuşmada, dünyayı tüm hayvanlarla birlikte paylaştıklarını belirterek, tüm canlıların yaşam hakkına saygılı olunması gerektiğini vurguladı.

Kandır, "Hayvanların yaşadıkları ortamda onların refah düzeyini artırmalıyız. Evcil hayvanlar dışında yaban hayvanlarının da insanların ilgisine ihtiyacı var. Yaban hayvanlarının yaşam alanları tahrip ediliyor, daralıyor. İnsanların bu konuda da farkında olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Etkinlikte öğrencilere ve vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

İGM toplantıları devam ediyor

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ekim ayı 4. bileşimi Başkan Salih Sel başkanlığında yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi.

İscehisar ilçesine yapılması planlanan ve ödenek yetersizliğinden dolayı ödenek talep edilen kapalı spor salonunun 2019 yatırım programında ele alınmasına karar verildi.

Toplantı, daha sonra ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülmesiyle devam etti.

Milletvekili Yurdunuseven, İscehisar'da mevlit yemeğine katıldı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İscehisar'da partisinin eski ilçe başkanının vefat eden babasının mevlit yemeğine katılarak taziyelerini iletti.

Mevlit programına, Yurdunuseven'in yanı sıra, İscehisar Kaymakam Vekili Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AK Parti İlçe Başkanı Murat Dikmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title