Haberler

Afşin'den Acı Haber

Afşin'deki Göçükte Bir Cesede Ulaşıldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki kömür sahasında, yapılan arama çalışmalarında kayıp işçilerden birinin cesedine ulaşıldı. Bölgedeki arama çalışmalarına katılan Jandarma Genel Komutanlığı'nın Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, göçük tehlikesi devam ettiği için karadan ulaşımda tehlikeli olabileceği belirtilen bölgede, helikopterle alçak uçuş yaparak, alanı taradı. Çalışmalar sırasında göçük bölgesinde bir kişinin cesedi bulundu. JAK ekipleri, havadan bölgeye inerek, işçinin cesedi aldı. Afşin Devlet Hastanesi morguna konulan cesedin kimlik tespitine çalışılıyor.

8 KAYIP DAHA

Bu arada, daha önce 5 işçinin kayıp olduğu belirtilen göçük bölgesinde, şirket yetkililerinin yaptığı çalışma sonunda kayıp olanların sayısının 9 olduğu anlaşıldı. Göçükte kayıp olan kişilerin Hacı Mehmet İpek, Muhsin Kaçak, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat, Halil Tatlı, Turhan Gökhan ile soyadı öğrenilemeyen Adnan ve Naif adlı kişiler oldukları belirtildi. Cesedi bulunan işçinin, kayıp 9 kişiden hangisi olduğu henüz belirlenemedi.

Öte yandan, Dev Maden-Sen Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, göçük meydana gelen bölgede, 1200'e yakın işçinin 3 vardiya halinde çalıştığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Kahramanmaraş'ta özelleştirme sonrasında Park Holding'e devredilen Afşin - Elbistan Termik Santrali B ünitesine açık ocak yöntemiyle linyit kömürü üretilen sahada yine göçük meydana geldi. 160 metre derinliklerde meydana gelen göçük sonucu 5 mühendisin ve 30'a yakın işçinin toprak altında kaldığı öğrenilmiştir. Yaşanan göçüğün büyüklüğü şu anda kendilerinden haber alınamayan mühendis ve işçilerin yaşamına dönük kaygıları da artırmaktadır. 1200'e yakın işçinin düşük ücretle 3 vardiya halinde çalıştığı maden işletmesinde, Park Teknik, Askar Madencilik ve Toprakoğlu madencilik şirketleri taşeron olarak çalışmaktadır. Bu taşeron şirketler içinde Aksar madencilik ve Toprakoğlu madencilik şirketlerinin üretim yaptığı sahada 6 Şubat'ta meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirmiştir. Maden işletmesinde göçüklere dönük ciddi önlemler alınmadığı, sık sık toprak kayması ve çatlakların oluştuğu belirtilmektedir. Yetkilileri 3 gün arayla meydana gelen iş cinayetinin bulunduğu işletmeyi mercek altına almaya, sorumluların tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Taşeronlaşmaya bir kez daha dikkat çekiyor, maden işletmelerinde sağlıklı ve güvenli iş ortamının yaratılması konusunda ilgili yasa, tüzük ve yönetmeliklerin uygulanmasını bekliyoruz."

GÖÇÜK SONRASI YAŞANANLAR CEP TELEFONU KAMERASINDA

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Afşin- Elbistan Linyitleri B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen göçüğün ardından yaşananlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title