Haberler

Afrika Ülkelerine Ormancılık Eğitimi Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 13 Afrika ülkesinden gelen personele, ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 13 Afrika ülkesinden gelen personele, ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitim verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Pan Afrika Büyük Yeşil Duvar Ajansı ile geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde 13 Afrika ülkesinden gelen personele Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde eğitim verildi.

Ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda tatbiki eğitimlerini tamamlayan heyetin de katılımıyla hatıra ormanı oluşturuldu.

Eğitimin son gününde Tarsus Karabucak Fidanlığı'ndaki incelemelerini tamamlayan heyet, kardeşlik ve dostluk hatıra ormanına fidan dikti. Burkina Faso, Çad, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Senegal, Sudan, Gambiya ve Gine'den gelen 35 katılımcı, bin dekarlık sahada okaliptüs fidanlarını toprakla buluşturdu.

"Afrika ülkelerine eğitim desteği veriliyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, konuya ilişkin açıklamasında, Afrika ülkelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokolün gereklerini yerine getirmeye devam ettiklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Başta Afrika ülkeleri olmak üzere, en az gelişmiş ülkelere, sözleşmenin gereklilikleri kapsamında, uluslararası iş birliği, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi gibi konularda destek sağlayacağız. Düzenlenen eğitimlerle Afrika ülkelerinden gelen personele arazi tahribatının dengelenmesi, çölleşmeyle mücadele, su, rüzgar ve kumul erozyonuna karşı çalışmalar ve orman ağaçları fidanlarının üretimi gibi hususlarda eğitimler veriyoruz. Mersin'de verdiğimiz eğitimin ardından da 13 Afrika ülkesi adına bir hatıra ormanı tesis ettik. Bu tür faaliyetlerimize bundan sonra da devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Mersin Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title