Haberler

Afganistan'da Üst Düzey Yetkili Kaçırıldı

Saldırganlar, İmar Bakan Yardımcısı Vehid'i kaçırdı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de İmar Bakan Yardımcısı Ahmad Şah Vehid'in kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Afganistan İmar Bakanlığı Sözcüsü Sahil Kaker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmed Şah Vehid'in sabah erken saatlerde evinden ofisine giderken başkentin kuzeyindeki Hayirhane bölgesinde silahlı kişilerin saldırısına uğradığını belirtti.

Saldırıda Vehid'in kaçırıldığını, şoförünün de yaralandığını dile getiren Kaker, saldırganların dört kişi olduğunu söyledi.

Kaker, "Vehid'in neden kaçırıldığı henüz kesinlik kazanmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Vehid'in kimse ile düşmanlığı yoktu.  Bildiğimiz kadarıyla şimdiye kadar herhangi bir grup tarafından da tehdit edilmemişti" dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Vehid'in bulunması için güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyon başlattığı belirtildi. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title