Haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, BM Yemen Özel Temsilcisi Grundberg ile görüştü

Güncelleme:

NEW ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile bir araya geldi.

NEW ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile bir araya geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Sullivan, BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Grundberg ile dün Beyaz Saray'da görüştü.

Sullivan'ın görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden'ın Yemen'deki savaşı sona erdirme taahhüdünün altını çizdiği belirtilen açıklamada, BM arabuluculuğundaki ateşkesin geçen yıl yürürlüğe girmesinden bu yana kaydedilen ilerlemenin memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, Yemen'deki insani krizi hafifletmek için devam eden bağış desteğinin önemine işaret eden tarafların, ateşkesten BM liderliğindeki kapsamlı ve kapsayıcı siyasi sürece geçiş çabaları devam ederken yakın temas halinde kalma konusunda anlaştıkları aktarıldı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaştan dolayı Yemen halkının yüzde 73'ü insani yardıma muhtaç hale geldi; 4,3 milyon kişi yerinden edildi.

Ülkede 13 binden fazlası sivil 377 bin kişi çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! CUMA HUTBESİ 10 MAYIS | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title