Haberler

"ABD Tüm Gücünü İran İçin Kullanacak"

Güncelleme:

Hillary Clinton, ABD'nin gücünün tüm unsurlarını İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemek için kullanacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin gücünün tüm unsurlarını İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemek için kullanacağını söyledi.

Avrupa ve Ortadoğu'daki 9 ülkeyi kapsayan 12 günlük seyahatinin son durağı olarak dün İsrail'e gelen Clinton, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile görüştü.

Peres ile Clinton arasında yarım saat kadar süren görüşmenin ardından Peres ve Clinton basına ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.

Clinton yaptığı açıklamada, özellikle Mısır, Suriye, Ortadoğu'daki barış girişimleri, İran, diğer bölgesel ve küresel sorunların görüşmede ele alındığını belirti.

"ABD'nin İran'a yönelik baskılarını, bu ülkenin, ihtilaf konusu olan uranyum zenginleştirme programı konusunda yaptığı ihlalleri itiraf etmekte yetersiz kaldığı sürece sürdüreceğini" ifade eden Clinton, ABD'nin bu ülkeye yönelttiği üstü örtülü tehdide karşın, herkesin diplomatik bir çözümü tercih ettiğini ve İsrail ile ABD'nin İran konusunda aynı noktada buluştuklarını vurguladı.

"İranlı liderler hala doğru karar verme fırsatına sahip. Seçim sonuçta İran'a aittir" diye konuşan Clinton, buna karşılık İran tarafından şimdiye kadar ortaya konulan tekliflerin yeni bir sayfa açmaktan olduğunu sözlerine ekledi.

Suriye konusuna da değinen Clinton, Suriye'nin neden olduğu şiddetin durdurulması gerektiğini söyledi.

Peres de görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail ile Mısır arasında 30 yıldır süren barışa verdikleri öneme işaret etti ve Suriye'deki şiddeti kınadıklarını belirtti.

Peres, ABD yönetiminin, nükleer faaliyetlerini durdurması için İran'a yaptığı baskılara da destek verdiğini sözlerine ekledi.

Clinton ile Peres'in yaptıkları açıklamalarda basın mensuplarının soru sormasına izin verilmedi.

Peres ile yaptığı görüşmenin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşmelerde bulunan Clinton daha sonra Filistin Başbakanı Selam Feyyad ile de biraraya geldi.

Clinton'un yaptığı çeşitli açıklamalarda ABD Başkanı Obama'nın yeniden seçilmesi halinde dahi dışişleri bakanlığı görevinden ayrılacağını ilan ettiğini hatırlatan siyasi gözlemciler, bu nedenle gezinin Clinton'ın dışişleri bakanı olarak İsrail'e yaptığı son ziyaret olduğuna dikkati çekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hillary Clinton Şimon Peres İsrail İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title