Haberler

Abd Savaş Gemisine Protesto

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Sabah Saatlerinde Demirleyen ABD Savaş Gemisi 'uss John L. Hall', 80 Kişilik Bir Grup Tarafından Protesto Edildi. Geminin Bulunduğu İskeleye Saat 22.00 Sıralarında Gelen Grup, Meşaleler Yakarak İskelenin Demir Parmaklarına Kanlı Gömlek Asmak İstedi. Bu Sırada Gemide Kokteyl Yapan Amerikalı Askerler de Müzik Sesini Kısıp Eylemcileri İzledi. Polisin, Protestocu Gruba Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Yasasına Göre İzinsiz Gece Eylemi Yapılamayacağını, Yapılması Halinde Tüm Göstericilerin Gözaltına Alınacağı Açıklaması Üzerine Eylemciler Meşaleleri Söndürdü.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne sabah saatlerinde demirleyen ABD savaş gemisi 'USS John L. Hall', 80 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Geminin bulunduğu iskeleye saat 22.00 sıralarında gelen grup, meşaleler yakarak iskelenin demir parmaklarına kanlı gömlek asmak istedi. Bu sırada gemide kokteyl yapan Amerikalı askerler de müzik sesini kısıp eylemcileri izledi. Polisin, protestocu gruba toplantı, gösteri ve yürüyüş yasasına göre izinsiz gece eylemi yapılamayacağını, yapılması halinde tüm göstericilerin gözaltına alınacağı açıklaması üzerine eylemciler meşaleleri söndürdü.

Grup adına Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan yaptığı açıklamada, "Bundan öncede limanımıza eli kanlı ABD askerlerini getiren savaş gemilerine tepkimiz sert olmuştu. Bu kezde deniz üzerinde gece eğlence düzenleyip kokteyl yapan ABD'li subaylara yönelik tepkimizi yarın saat 11.00'de iskele önünde düzenleyeceğimiz eylem ve basın açıklaması ile göstereceğiz. Dünyanın her köşesine ölüm ve sömürü düzeninden başka bir şey götürmeyen ABD askerlerini ne Bodrum'da ne de ülkemizde istemiyoruz. Bodrum limanına gelen her ABD gemisi veya askerine tepkilerimizi şiddetini arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

Yaklaşık otuz polisin geniş güvenlik önlemi aldığı iskele etrafından yarım saat bekleyen eylemciler sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title