Haberler

ABD Kongresi'ne, Türkiye-Ermeni İlişkileriyle İlgili Tasarı Sunuldu

Güncelleme:

ABD Kongresi'ne, Başkan Barack Obama'nın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileştirmesine katkı sunmasını isteyen bir tasarı gönderildi.

ABD Kongresi'ne, ABD Başkanı Barack Obama'yı, "Türkiye- Ermenistan ilişkilerinin, gelecek 100 yılda, iki ülkenin ortak çıkarlarına dayanan adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı yönde ilerlemesine dönük çalışmaya çağıran" karar tasarısı sunuldu.

"OBAMA'NIN ÇABALARI BAŞARISIZ OLDU"

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Teksas üyesi Pete Sessions'ın sponsor olduğu "H.RES.226" numaralı tasarı, dün Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne gönderildi. "Obama yönetiminin 2009 yılından bu yana Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri geliştirme arayışında olduğu" belirtilen tasarıda, "Obama'nın, o yıl, iki ülke arasındaki diyaloğun 'kısa zamanda meyvelerini vermesini' beklediğini ifade ettiği ama diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik yakın zamandaki girişimlerin başarısız olduğu" kaydedildi.

"İKİ ÜLKE VE ABD'NİN ORTAK ÇIKARLARI"

Bu noktada tasarıda, konunun çözümü için Obama'ya, "Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin, gelecek 100 yılda, iki ülkenin ortak çıkarlarıyla ABD'nin bölgedeki önemli güvenlik çıkarlarına dayanan adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı yönde ilerlemesine çalışması" çağrısı yapıldı

TÜRK ENSTİTÜSÜ, YENİ ÖNERGEYİ DESTEKLİYOR

İlerleme için Türk Enstitüsü Başkanı Derya Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk-Ermeni ilişkilerinin geleceğine katkı sağlayacağı düşünülerek Kongre'ye sunulan yeni önergeyi desteklediğini" kaydetti.

"28 YIL KARŞILIKLI SUÇLAMALARLA GEÇİLDİ"

Enstitünün Danışma Kurulu üyesi ve eski Texas Milletveikili Solomon Ortiz de "Kongre'de görev aldığım 28 yıl, barışı desteklemek ve geliştirmekten daha çok, karşılıklı suçlama ile geçti. Eski çalışma arkadaşım Sessions'u bu iki güçlü ulusun uzlaşını destekleyip teşvik etmesini takdirle alkışlıyorum. İlk defa Türk-Ermeni ilişkilerinin geleceğine odaklanan bir tasarı sunuldu ve umuyorum ki Kongre'deki tüm eski çalışma arkadaşlarım bu önemli tasarıyı desteklerler" ifadesini kullandı.

DAHA ÖNCE DE OBAMA'YA ÇAĞRIDA BULUNULMUŞTU

Daha önce de Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Curt Clawson, Kongre'ye sunulmak üzere, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda Obama'ya çağrıda bulunulan karar tasarısı hazırlamıştı. Tasarıda, Obama'ya 1915 olaylarının "tarafsız, yapıcı ve kalıcı Türk-Ermenistan ilişkileri doğrultusunda ele alınması için görev gücü oluşturması" önerilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyetçi Parti Barack Obama Ermenistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500

Yorumlar (13)

Muhsin Mobil-IOS:

Akp Ermeni kardeşlerini sevindir yanı artık. Pkk yı da unutma

3
3
yanıtYanıtla
Stuttgart bozkurtumobilWeb@haberler.com:

ABD ne karìşìyorki...siz kim oluyorsunuz Kendinizi ne zannediyorsunuz Türkiye de ve dünyadaki hangi TÜRK ermenistan ile dostluk istiyor ki En fazla yüzde 5 Onlar da zaten kanì bozuk olanìdìr..Müslüman TÜRKÜN dostu varsa Oda Müslüman KÜRT dür Aynìsì da tersine...Abd..avrupa..bunlar işi turkiye de ortalìğì karìştìrmak

4
2
yanıtYanıtla
saf vatandasmobilWeb@haberler.com:

Tamamen uydurma bir soykırım hikayesi. Himayesinde yaşadığın bir ülkenin topragini parcamaya kalkacaksan gücün olacak üstesinden gelecek donanımın olacak. Sonradan zirlayacaksan boyle işlere girismeyeceksin. Simdi soruyorum ermenilere. Almanyadan fransadan ingiltereden yüz metrekare toprağını bölmeye kalkısirsan senin yedi ceddinin soyunu kurutur. Yalan mi Bence diasporanın ermenistanı düşündüğü yok. Ermenistan Türkiye ve Türklerle barışıp ticaret yapmaya calissinlar.

5
0
yanıtYanıtla
hasan:

ermenistan siniri acilirsa anadolu yeniden ermenilestirmek icin ugrasilacak bu projelerin hep turkiyenin bolunmesi icin yapilan projeler ermeniler turkiyede yeniden yapilanacak zaten asalanin kolu pkk ka ermeni ve pkk iliskileri cok guclu bu gidis ulke icin iyi olmaz

4
0
yanıtYanıtla
vatan dostuMobil-ANDROID:

Batsin bu ABD ve Ermenistan köpek köpegi zaten isirmaz Abd kizilderelileri katletti simdikte siyahileri Ermeniler türkleri iksini naletliyorum

3
1
yanıtYanıtla
TİT:

Dünya Lideri Tayyip ErdoğanmışBop başkanıymış pehhAbd kendi meclisinde İstediğini yaptıruyor

2
1
yanıtYanıtla
Öyle değil mİ?:

Sen önce baş eğdirmek için bütün sömürgenleri üstümüze sür, yapacağını yaptır sonrada çık ilişkilerin normalleşmesi için tasarı ver. Çok yüzlü dostluk böyle birşey demek ki.

3
0
yanıtYanıtla
Egeden:

Kardeşim istemiyoruz biz ermenilerle aramızın iyi olmasını falan. . . Bizden uzak olsunlar başka bir şey istemeyiz. Ermenistan Turkiye sınırını da açtırmayız Azeri kardeşlerimize ihanet etmeyiz işte o kadar !!!

3
0
yanıtYanıtla
ali velimobilWeb@haberler.com:

Bize demek istedikleri dağlık Karabağ ı sat orada yapılan soykırımı görmezden gel azeri kardeşine sırtını dön . Rusya ve abd avrupa bunu istiyor böyle bir yanlış da Türk Dünyasında bitersin

2
0
yanıtYanıtla
TürkmobilWeb@haberler.com:

Lan dinsiz ulkede senin gibi vatan haini olmasydı elin oğlu hic birsey yapamazdi

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title