Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Avrupa gezisinde Macron ile Ukrayna ve Gazze'yi ele alacak

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 1-5 Nisan'da yapacağı Avrupa gezisinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukrayna ve Gazze'deki gelişmeleri ele alacak. Blinken ayrıca Belçika'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak ve ABD-AB-Ermenistan üçlü görüşmesine iştirak edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 1-5 Nisan'da yapacağı, Fransa ve Belçika'yı kapsayan Avrupa gezisinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukrayna ve Gazze'deki gelişmeleri ele alacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde, Blinken'ın haftaya yapacağı ziyaretlere ilişkin bilgi verdi.

1-5 Nisan'da önce Fransa'ya sonra da Belçika'ya gidecek olan Blinken'ın, önce Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya gelecek. İki ismin görüşmede ağırlıklı olarak Ukrayna ve Gazze'deki son durumu ve bölgesel konuları ele alması bekleniyor.

Daha sonra Brüksel'e geçecek olan Blinken, 4 Nisan'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak ve İttifak'ın güncel durumuna ilişkin meseleleri diğer bakanlarla birlikte değerlendirecek.

ABD-AB- Ermenistan üçlü görüşmesi

Blinken, ayrıca Brüksel'de, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ABD-AB-Ermenistan üçlü görüşmesine katılacak.

Söz konusu toplantıda, "Ermenistan'ın ekonomik kalkınması ile ABD ve AB ile ekonomik işbirliği" konularının ele alınması bekleniyor.

Blinken, daha sonra Belçika'nın Leuven kentini ziyaret edecek. Blinken, burada da ABD ile AB arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında toplantılara katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Antony Blinken Ermenistan Belçika Ukrayna Fransa Gazze Nato Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title