Haberler

ABD'den Erdoğan'ın Açıklamalarına Eleştiri 1

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, başkent Washington DC'de düzenlediği günlük basın toplantısında, kendisine yöneltilen "ABD yönetiminin, Başbakan Erdoğan'ı İsrail ya da diğer konularda artık geçerli bir muhatap olarak görüp görmediği" sorusuna verdiği yanıtta, "Bu gibi açıklamaların Türkiye'nin Gazze'de etkin biçimde gücünü kullanabilme yeteneğinin altını oyduğunu düşünüyoruz.

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, başkent Washington DC'de düzenlediği günlük basın toplantısında, kendisine yöneltilen "ABD yönetiminin, Başbakan Erdoğan'ı İsrail ya da diğer konularda artık geçerli bir muhatap olarak görüp görmediği" sorusuna verdiği yanıtta, "Bu gibi açıklamaların Türkiye'nin Gazze'de etkin biçimde gücünü kullanabilme yeteneğinin altını oyduğunu düşünüyoruz. Bu açıklamaların saldırgan ve korkunç olduğu noktasında Jen Psaki'ye tamamen katılıyorum. Çok açık söylemek gerekirse bu açıklamalar Türkiye'nin uluslararası saygınlığına zarar veriyor. Bir dizi konuda Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz, ancak bu gibi yorumların gerçekten bu tartışmada yeri yok" dedi.

Türkiye'nin Gazze'deki duruma çözüm bulma çabaları kapsamında Hamas üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini belirten Harf, "Korkunç ve saldırgan şeyler söylemeden de etkinizi kullanabilirsiniz" dedi.

Harf, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" sözlerine değinmesi üzerine de, "Buna verecek bir yanıtım yok. Açıklamaları kendi başına saldırgandı, nokta. Bunların hiçbir özrü yok, hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi.

Marie Harf, Başbakan Erdoğan'ın, "Amerikalıların bazıları; 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var?" sözlerine ilişkin değerlendirimesi sorulması üzerine de, bu türden açıklamaların Türkiye'nin dünyadaki konumuna ve olayları etkileme yeteneklerine zarar verdiği yanıtını yineledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marie Harf Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title