Haberler

ABD'de, Amazon'un Alabama'daki işçileri arasında yapılan sendika oylamasından yüksek oranda "hayır" çıktı

Güncelleme:

NEW ABD'de, internet satış devi ve teknoloji firması Amazon'un Alabama'daki depo çalışanları arasında yapılan sendikalaştırma çabaları sonuçsuz kalırken, oylamaya katılanların iki katından fazlası sendikaya "hayır" dedi.

NEW ABD'de, internet satış devi ve teknoloji firması Amazon'un Alabama'daki depo çalışanları arasında yapılan sendikalaştırma çabaları sonuçsuz kalırken, oylamaya katılanların iki katından fazlası sendikaya "hayır" dedi.

Amazon'un en büyük depolarından olan Alabama'daki Bessemer tesislerinde aylardır süren sendikalaşma mücadelesinde, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu rakamlarına göre, 1798 ret oyuna karşı sadece 738 evet oyu kullanıldı.

Sendika kurulması için salt çoğunluk gerekiyordu.

Depolarındaki 800 bine yakın çalışanıyla ABD'de en çok işçi çalıştıran firmalar arasında giren Amazon'un hisseleri, oylama sonuçlarının ardından yüzde 1,7 artış gösterdi.

ABD basınında yer alan yorumlarda, oylamada sendikalaşma yönünde karar çıkmış olması durumunda, kararın Amazon'un ülke çapındaki diğer depo çalışanlarına örnek olacağı, fakat bu fırsatın bir süreliğine kaçırıldığı kaydedildi.

Şubat sonlarına doğru Amazon deposundaki sendika mücadelesi ABD Başkanı Joe Biden'ın da dikkatini çekmiş, Başkan, Alabama'daki işçilerin sendika seçimlerinde işverenlerin baskısı olmadan karar verebilmeleri gerektiği yönünde açıklamada bulunmuş, fakat Amazon'un adını dile getirmemişti.

Senatör Bernie Sanders da sendikalaşmayı destekleyen bir işçiyi geçen ay Senato Bütçe Komitesi önünde konuşması için davet etmiş ve ardından işçilerin sendikal haklarını desteklemek için Amazon'un Bessemer deposunu ziyaret etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Sendika Alabama Amazon Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title