Haberler

    AB: Vize Başka, Basın Özgürlüğü Başka

    Güncelleme:

    Avrupa Birliği, Türkiye ile vize muafiyetinin sağlanması ile basın özgürlüğünde yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi noktasında herhangi bir bağlantı olmadığı açıklandı.

    Türkiye, vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması için yerine getirilmesi şart olan 72 kriteri tamamlamak için zamana karşı yarışırken Avrupa Birliği'nden, bu konu ile ülkede basın özgürlüğü alanında yaşanan sorunlar arasında ilişki kurulmadığı mesajı geldi.

    "EN ENDİŞE VERİCİ UNSUR..."

    Basın özgürlüğü sorununun hem Türk toplumu üzerindeki etkileri hem de Avrupa vizyonu açısından üstesinden gelinmesi daha zor bir konu olduğunu belirten Mogherini, " Türkiye'de medya ve ifade özgürlüğü bağlantılı sorunlarla karşılaştığımızda bizim açımızdan en endişe verici unsuru bu adımların Türkiye'yi Türk halkının da her zaman sempati ve aidiyet duygusu gösterdiği Avrupa değerlerinden ve standartlarından uzaklaştırıyor olması oluşturuyor" dedi.

    "STANDARTLAR YERİNE GETİRİLMELİ"

    Vize ve bağlantılı konular ile Türkiye'nin AB'nin temel ilke ve değerlerine tam saygı göstermesi gereği konusundaki sıkı ve kararlı Avrupa pozisyonu arasında bağlantı kurulmadığının altını çizen Mogherini, " Türkiye'nin bu standartları mümkün olan en iyi ve en yüksek derecede yerine getirmesini bekliyoruz. Bunu her zaman son derece açık şekilde dile getirdik" ifadelerini kullandı.

    "KAYGIYA GEREK YOK"

    Vize muafiyeti kriterlerinin yerine getirilmesi halinde Türk yetkililerin kaygı duymasını gerektirecek bir durum olmayacağını söyleyen Mogherini, "Kriterler tamamlandığı takdirde AB Komisyonu'ndan vize liberalizasyonu için tavsiye çıkacak. Kriterleri tamamlayan diğer ülkeler için de böyle oldu" dedi.

    "VİZE MUAFİYETİ KRİTER İŞİ"

    Türkiye'nin geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu kriterleri tamamlama doğrultusunda çalışmayı sürdürmesi gerektiğinin altını çizen Mogherini, AB Komisyonu Jean Claude Juncker'in, "Türkiye kalan tüm şartları karşılamalı. Vize muafiyeti kriter işi. Bu kriterleri Türkiye için sulandırmak söz konusu değil" şeklindeki ifadelerini hatırlatarak, "Tüm kriterler karşılanırsa vize muafiyeti için bir tavsiye olacak aksi takdirde olmayacak" diye konuştu.

    AB Komisyonu, vize muafiyeti konusundaki değerlendirmesini 4 Mayıs'ta açıklayacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Federica Mogherini Avrupa Birliği Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    '7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    "7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    Bakmadan Geçme

    Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
    Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

    Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

    500

    Yorumlar (1)

    Rize:

    Yeni anayasa” askeri darbenin yarattığı anayasadan kurtulmak, özgürlükleri güvence altına almak, vatandaşlara daha fazla haklar sağlamak için hazırlanmıyor!AKP kafası, sadece kendi dayatmalarını kabul ettirmek için tek başına yeni anayasa (?) hazırlıyor. Eğer yurttaşlara daha çok hak, daha çok özgürlük sağlamak gibi bir niyet olsaydı, yeni anayasa tüm tarafların katıldığı bir ortamda hazırlanırdı.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title