Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 18'incisi düzenlenen muhtarlar toplantısında, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Denizli, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'dan gelen muhtarlara hitap etti.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 18'incisi düzenlenen muhtarlar toplantısında, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Denizli, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'dan gelen muhtarlara hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şunlar:

"Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini kesintisiz şekilde ödemiş bir milletiz. Bugün oynanan oyunların gerisinde bu coğrafyadaki bin yıllık hesaplaşmanın yattığını çok iyi biliyoruz. Fakat ne yapsalar boş"

"Milletvekili dokunulmazlığı, terör örgütüne perde olmak için değil Meclis'te millete daha iyi hizmet verebilmek için getirilmiş imtiyazdır. Bu imtiyazın istismarına artık parlamentomuz izin vermemelidir. Terör örgütü mensubu gibi hareket eden milletvekilleri konusunda Meclis'in ve yargının harekete geçmesi şarttır diye düşünüyorum"

"Türkiye'nin hızlı karar alma ve uygulama ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Başkanlık sisteminin bu ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanması gerektiği kanaatindeyim"

(14.44-15.28-15.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve Sonrası Projelerinin Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu'nun toplantıda yaptığı konuşmanın öne çıkan başlıkları şöyle:

"Bir kez daha bütün dünyaya, vicdan sahibi her insana hitap ederek söylüyorum; Suriye'de masum sivillerin üzerine insafsızca, barbarca bomba yağdıran Suriye rejimi ve yandaşları, evet Rusya da artık bu zulümlerin ortağı olmuştur"

"Çıkmışlar özerklik, öz yönetim gibi son derece illegal birtakım yapılardan bahsediyorlar. Soruyoruz şimdi, 'özerklik' diyorsun, bunun bölgeyi geliştireceğini iddia ediyorsun ama sana vatandaşa harca diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun"

"Milletin emaneti mali kaynakları yine millet için kullanmak yerine izini sürmekte zorlanılan karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kazması, greyderi, kamyonu, iş makinesi bunlardan. Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbette ki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler"

"Mardin Büyükşehir Belediyesinin toplam giderinin yüzde 62,6'sı personele harcanıyor. Oysa Türkiye ortalamasında bu, yüzde 11,7. Bu personel ne yapıyor, hangi hizmeti yerine getiriyor ki personel giderleri yüzde 60'ın üzerinde? Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracak ve hesaplarını soracağız"

(13.21-14.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde kendisine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdiği bildirildi.

(13.34)

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere geldiği Samsun Çarşamba Havaalanı'nda,  gazetecilere yaptığı açıklamada, "Maalesef son derece hain bir plan işliyor. Türkiye'de 20 Temmuz'dan bu yana düğmeye basılmış kasıtlı bir şekilde  terör saldırısı var" dedi.

(11.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, "Tıp fakültelerindeki kontenjanlarda 12 binlere çıktık. Bu 12 bin olarak devam ederse 2023'ten sonra hızla hekim fazlasına döner gibi bir fotoğraf oluşacak. 1 Ocak'ta YÖK Başkanımızla görüştük. Tıp fakültesi kontenjanlarını şimdi donduruyoruz. Yavaş yavaş da aşağı çekmeye başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

(11.13)

6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kule Restaurant'da düzenlediği basın toplantısında, Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) vatandaşın lehine bir düzenleme yapılacağını belirterek, "Yakın zamanda çıkaracağız. Bu cezalarda ciddi bir rahatlama olacak. Her cezalı geçiş SMS ile bildirilecek" dedi.

(12.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te eski milletvekili, gazeteci ve aydınlardan oluşan "Barış İsteyenler Grubu" üyelerini kabulünde, "Her konuyu, her zorlu, sıkıntılı mevzuyu masada yüz yüze, saygı içinde konuşmaya biz hazırız. Şiddet dışı yöntemlerle ülkemizdeki sorunları nasıl çözeriz, bunu detaylı olarak ön şartsız konuşmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

(15.05)

8- Şırnak'ta göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen bir asker, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

(11.47)

9- Türk güvenlik güçleri, Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen Bolivya bandıralı gemiye yönelik hava destekli operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, 10 yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin söz konusu gemiyle Türkiye'ye getirilmekte olduğu bildirildi. Geminin Suriye'deki bir limandan hareket ettiği, ele geçirilen 13 ton toz esrar maddesinin ise Avrupa ülkelerine dağıtılmasının amaçlandığı öğrenildi. Gemiye yönelik düzenlenen "Albatros Harekatı"yla, uluslararası sularda, tarihi bir operasyona imza atıldı.

(09.05-12.24-15.33) (Grafikli)

10- Terörle mücadele kapsamında dün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4, Silopi ilçesinde 3 olmak üzere 9 teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 305 olduğu bildirildi.

(13.36)

11- Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütüne yönelik operasyona ilişkin Silopi halkının görüşlerini içeren bir rapor hazırladı. Raporda, evden çıkamayacak durumdaki ailelerin 155 ve 156 telefon numaralarını arayarak acil ihtiyaçlarını bildirmeleri üzerine market ve eczaneden alınan ihtiyaçlarının zırhlı araçlarla evlerine bırakıldığı, bu durumun güvenlik güçlerine yönelik halkta büyük bir sempati oluşturduğu vurgulandı.

(13.49)

12- Diyarbakır'da 14 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, terör olaylarına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Çözümün adresi Meclis'tir, çözümün yolu da siyaset ve müzakeredir. Siyaset harici her yol bizi çıkmaza götürür ve işi içinden çıkılmaz hale getirir" vurgusu yapıldı.

(15.13) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 69 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada sanık avukatları, yetkisizlik ve görevsizlik kararı verilmesini talep etti

(11.58-15.01)

14- Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve gazetenin sorumlu müdürü Mehmet Özdemir hakkında, yayımlanan bir haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle, 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

(12.23)

15- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin davada, "Cumhurbaşkanına suikast" suçundan yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında verilen beraat kararının onanmasını talep etti.

(10.12)

16- Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

(14.40)

17- Üniversiteye girişteki birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvurular bugünden itibaren 20 Ocak'a kadar yapılabilecek. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, 20 Ocak 2016 saat 23.59'da sona erecek. Ücret ödeme için son tarih ise 21 Ocak 2016 olarak belirlendi.

(11.35)

18- Halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsü ve altta yatan hastalıklara bağlı yaşamını yitiren 8 kişinin Çankırı, Van, Adana ve Niğde'den olduğu belirlendi.

(13.31)

19- AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, geçen yılın kasım ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2014'ün aynı ayına göre yüzde 4,04 artmasını öngörüyor.

(14.22)

20- Küresel piyasalar, doların özellikle gelişen ülke para birimleri karşısında yükselişe geçmesi ile karışık bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak yoğun veri takviminin takip edileceği belirtiliyor.

(09.11)

21- Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi.

(09.46)

22- Türkiye'de birleşme ve satın almalar geçen yıl 16,4 milyar dolara ulaştı.

(13.03)

23- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings, Moody's ve Standard & Poor's (S&P), bu yıl Türkiye'nin kredi notunun ve not görünümünün gözden geçirilmesine ilişkin olası tarihleri açıkladı.

(13.55)

24- Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olacak İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki iki kule arasına ilk tabliye yerleştirildi.

(13.37)

25- Twitter'ın kuruluşundan bu yana uyguladığı 140 karakter sınırını 10 bine çıkarabileceği bildirildi.

(05.13)

26- Kuzey Kore, hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu öne sürdü. Bölgede 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Kuzey Kore 2006, 2009 ve 2013'te üç kez nükleer deneme yaptı. Pyongyang yönetimi, denemelerin ülkenin kendisini koruma yeteneğini artırmak için yapıldığını ileri sürüyor.

(07.45-11.36)

27- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO), Kuzey Kore'den denemeleri durdurmasını istedi.

(15.31)

28- Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, resmi ziyarette bulunduğu Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü. Basın toplantısında konuşan Zarif, Tahran ve Meşhed kentlerinde Suudi Arabistan temsilciliklerine yönelik saldırılardan sonra iki ülke arasındaki gerilimin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

(13.33)

29- Kudüs ve Batı Şeria'dan son aylarda hemen her gün gelen ve artık "rutin" kategorisinde değerlendirilmeye başlanan "bıçaklı saldırı girişiminde bulunan Filistinlilerin sokak ortasında infaz edildiği" haberleri, İsrail devletinin güvenlik algısındaki tehlikeli ve hukuk dışı bir "kırılmayı"  gün yüzüne çıkarıyor.

(11.11) (Analiz)

30- Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ile Meşhed kentindeki konsolosluk binasının ateşe verilmesi İran'ın diplomatların ve büyükelçiliklerin korunmasını güvence altına alan Viyana Sözleşmesi'ni uygulamadaki kötü sicilini yeniden gündeme getirdi.

(11.42) (Grafikli)

31- PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı güçler, ülkenin kuzeyindeki 127 Arap köyünü ablukada tutuyor. PYD hakimiyetini kabul etmediği için örgütün hedefi haline gelen Arap köylerini, Özgür Suriye Ordusu korumaya çalışıyor

(14.52)

32- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile futbolcu Hakan Çalhanoğlu arasında yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan sitemi sporcular, iletişim kurarak tatlıya bağladı.

(10.37)

33- Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Trabzonspor'un sorunu teknik direktör sorunu değil. Kendimizi baskı altında hissetmeden en doğru kararı vermek istiyoruz. Bu isimlerden birisi Lucescu'dur" dedi.

(12.03)

34- Galatasaray'ın, Kasımpaşa'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Ryan Donk, sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

(14.26)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Antalya Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title