Haberler

A Milli Bayan Voleybol Takımında Hedef Zirve

Cev (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) tarafından, 6 - 14 Eylül tarihleri arasında Almanya ve İsviçre'de düzenlenecek olan 2013 CEV Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Bayan Milli Takımı, İstanbul'da kampa girdi.

Cev (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) tarafından, 6 - 14 Eylül tarihleri arasında Almanya ve İsviçre'de düzenlenecek olan 2013 CEV Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Bayan Milli Takımı, İstanbul'da kampa girdi. Massimo Barbolini yönetiminde Burhan Felek Spor Kompleksinde yapılan her bir çalışma 3 saat sürüyor.

Milli takımın Yardımcı antrenörü Ferhat Akbaş, hazırlıkların iyi gittiğini belirterek; Grand Prix maçları sonrası iki gün önce hazırlıklara başladık. Bugün ikinci günümüz gayet iyi başladık ayın 31'ine kadar buradayız umarım iyi olacak.Şampiyonada ilk hedefimiz gruptan iyi çıkıp en üst seviyede eski Milli takımlarımızın bıraktığı gibi bir madalyaya ulaşabilmek ve gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.Dereceyi önceden söylemek,kestirmek çok güç Avrupa'da çok güçlü takımlar,iyi oyuncular var elimizden geldiğince zirveye kadar çıkmak istiyoruz dedi.

Milli takımın bir başka antrenörü Mustafa Suphi Doğancı da en az bir madalya diyor ve şöyle konuşuyor

Biz Grand Prix turnuvasını bitirip geldik yaklaşık 3-4 gün izin yaptık bu 5. günümüz zaten cumartesi sabahı da yola çıkacağız şuan her şey gayet iyi. Ana hedefimiz zaten Avrupa şampiyonasına hazırlanmaktı şuan bu yolda ilerliyoruz. Bir önceki turnuvada bronz madalya almıştık gelişişm kaydetmek istiyorsak ya gümüş yada altın madalya olmalı bu ancak bizi tatmin eder diye düşünüyorum,hedefimiz bu en azından.

Açıkçası oyuncular şuanki dönemde %100 performan sergilediler diyemeyiz çünkü hepsi yoğun bir lig periyodu bitirdiler ama hepsi herşeyin farkında Avrupa şampiyonası bir sahne hepsinin de %100 oynayacağını düşünüyorum.Bir madalya getirmeliyiz ve bu bir öncekinden daha iyi olmalı diye düşünüyoruz hedefimiz de bu

Milli sporcu Güldeniz Önal Paşaoğlu ise; Grand Prix'den sonra bir tatil dönemimiz oldu 3-4 günlük daha sonra da tam gaz Avrupa şampiyonasına hazırlıklarımız devam ediyor.Şampiyonada önce gruptan çıkmak ve daha sonra da gelecek takımlarla çapraz oynayacağız ona bakılacak tabiki de Avrupa Şampiyonasında derece zaten bütün yazın hedefi Avrupa Şampiyonasıydı şimdi oraya madalya için gidiyoruz öncelikle şeklinde konuştu.

A Bayan Milli Takımının İstanbul kampının ardından, Bulgaristan Milli Takımı ile anlaşmalı olarak, 31 Ağustos 2013 tarihinde, Sofya'ya ikili kamp yapmaya gidecek.

Milli Takım Sofya'daki ikili kampın tamamlanmasının ardından, 3 Eylül Salı günü Avrupa Şampiyonası'nın oynayacağı Almanya'nın Halle kentine geçecek. Avrupa Şampiyonası'nda; Almanya, Hollanda ve İspanya ile A Grubu'nda Almanya'da mücadele edecek. Millilerin yer aldığı A Grubu'ndaki maç programı şu şekilde;

6 Eylül 2013

TSİ 18.00 Almanya - İspanya

TSİ 21.00 Hollanda - Türkiye

7 Eylül 2013

TSİ 18.00 Almanya - Hollanda

TSİ 21.00 İspanya - Türkiye

8 Eylül 2013

TSİ 18.00 İspanya - Hollanda

TSİ 21.00 Türkiye - Almanya

Bayan Milli Takımının kadrosunda şu isimler yer alıyor;

TEKNİK KADRO

Antrenör Massimo Barbolini

Yardımcı Antrenör Ferhat Akbaş

Yardımcı Antrenör Mustafa Suphi Doğancı

İstatistik Yunus Öçal

Kondisyoner Stefano Tagliazucchi

Fizyoterapist Seda Biçici

Masör Sibel Kahyalıoğlu

SPORCULAR

Neslihan Demir

Güldeniz Önal Paşaoğlu

Gizem Karadayı

Ergül Avcı

Polen Uslupehlivan

Seda Tokatlıoğlu

Bahar Toksoy

Özge Kırdar Çemberci

Gözde Sonsırma

Naz Aydemir

Neriman Özsoy

Büşra Cansu

Dilara Bağcı

Aslı Kalaç

Birgül Güler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title