Haberler

Türkiye'yi ayağa kaldıran istismar olayıyla ilgili yeni gelişme! Meclis harekete geçti

Güncelleme:

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiği ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiası tüm Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Skandalın ardından çocuk istismarına karşı Meclis'te kurulan komisyon, olayla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Buna göre, 6 yaşındaki çocuğun istismarıyla ilgili İstanbul'da inceleme yapılacak.

Her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Aydoğdu, komisyonun çalışma konusunun çok hassas olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin belki de 'geleceğimiz' diye düşündüğümüzde en hassas konusu çocuk konusu. Çocuğu istismar edebilecek her muhatapla ilgili burada bir çalışma yapacağız. Bizim için ümit verici olan hatta kıvanç verici olan şey bütün arkadaşlarımız aynı kanaatleri taşıyor. El birliği ile çalışacağız bu komisyonda. Bu konuda siyasi partilerimizin başka siyasi sahalarda takip ettiği tezlerle ilgili bir tavır alış olmayacak" dedi.

İSTANBUL'DA İNCELEME YAPILACAK

Toplantıda komisyonun çalışma takvimi, çalışma usulleri, komisyona davet edilecek kurum ve kuruluşlar ele alındı. Komisyonda, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili İstanbul'da inceleme yapılması kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiği iddiası ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiası Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Kadir İstekli'nin, Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken istismar ettiği ve H.K.G'nin anne ve babasının da istismara izin verdiği iddialarına ilişkin iddianame kabul edilmişti. Olayla ilgili Gümüşel ve İstekli tutuklanmıştı.

DURUŞMA TARİHİ ÖNE ALINDI

Kamuoyundaki tepkilerin ardından olaya bakanlıklar müdahil olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruşma gününün daha erkene çekilebilmesi için talepte bulunmuştu. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi talebi uygun bulmuştu. Davanın ilk duruşması 30 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yusuf Ziya Gümüşel İnceleme İstanbul Türkiye Çocuk Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (5)

DODOK DODOK:

Bir kız çocuğunun gelişim yaşını (kemik büyüme yaşı) doldurmadan evlenip çocuk doğurması ilmen zararlı olduğu gibi dinende mümkün değildir. Çünkü; Kur'an ayetleri öyle söylüyor.

6
3
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Türkiye'de 15 - 16 yaşlarında çocuk doğurmuş binlerce kadın var . Daha liselerde doğurduğu bebeği bir kenara bırakanları saymıyorum bile ... Kuran'da içinizden bekar olanları evlendirin diye Allah'ın emri varken kimse kafasına göre yorum yapmasın .Okulların durumu ortada ...!

yanıt6
yanıt10
Alkurt:

Murat, VARSA 6 YI GECTIM 13 YASINDAKI KIZINI EVLENDIR O ZAMAN, YAHU CAHIL CAHIL KONUSMAYIN..15 16 YASLARI DAHA COCUK..NEYIN KAFASINI YASIYORSUN..

3
5
yanıtYanıtla
Ahmet İşliyen:

Yuh olsun iftiralacılara

0
0
yanıtYanıtla
Ibrahim güçlü:

Aslında sizler çok iyi yapıyorsunuz bu işleri fetönun sizi nasıl chp nin başına getirdiğini herkes biliyor kaset iler şimdide provakator ve yalancı olmak çok kötü daha masada kendinizi ispatlayan ben adayım diyemediniz bu bir korkaklik emaresidir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title