Haberler

6 Bin 557 Uyuşmazlık Anlaşmayla Sonuçlandı"

İzmir Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm ve Tahkim Merkezi (İZARAMER) Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Sevinç Kabasakal, alacak ve tazminata ilişkin ticari uyuşmazlıklarda bugüne kadar 11 bin 722 uyuşmazlıktan 6 bin 557'sinin anlaşma ile sonuçlandığını söyledi.

İzmir Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm ve Tahkim Merkezi (İZARAMER) Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Sevinç Kabasakal, alacak ve tazminata ilişkin ticari uyuşmazlıklarda bugüne kadar 11 bin 722 uyuşmazlıktan 6 bin 557'sinin anlaşma ile sonuçlandığını söyledi.

Kabasakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurmuş olmanın yeni yılda dava şartı haline geldiğini belirtti.

Gerçek ve tüzel kişi tacirlerin arabuluculuk hakkında bilgi sahibi olmaya başladığını dile getiren Kabasakal, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıkladığı rakamlara göre alacak ve tazminata ilişkin ticari uyuşmazlıklarda bugüne kadar yüzde 60 oranında başarı sağlandığını söyledi.

Kabasakal, şunları kaydetti:

"Alacak ve tazminata ilişkin ticari uyuşmazlıklarda bugüne kadar 11 bin 722 uyuşmazlıktan 6 bin 557'si anlaşma ile sonuçlanmıştır. 30 bin 992 uyuşmazlıkta ise arabuluculuk görüşmeleri devam etmektedir. Arabuluculuk, ticari uyuşmazlıklarda alacaklının bir an önce alacağına kavuşmasını sağlayan bir yöntemdir. Sürecin gizli olması tarafların kendisini daha rahat ifade edebilmelerine imkan vermektedir. Ticari uyuşmazlığın hızlı ve barışçıl yollarla çözülmesinin bir sonucu olarak arabuluculuk taraflar arasındaki ticari ilişkilerin en az zararla devam etmesini sağlamasıyla tercih edilen bir çözüm alternatifi olmuştur. Ticari hayatta çarklar neredeyse durmaksızın dönmeye devam etmekte bu da bağlı ticari ilişkilere zincirleme olarak olumlu şekilde yansımaktadır.

Ülkemizde iş ve ticari uyuşmazlıklarda dava şartı kapsamında uygulanmaya başlanan arabuluculuk sistemi ile açılan davaların sayısı azalmış, mahkemelerin iş yükünün de hafiflemesine katkıda bulunmuştur. Görüldüğü gibi arabuluculuk topluma olumlu hizmetler sunmakta adeta toplumsal barış ve esenliğe katkı koymaktadır. Merkezimiz İZARAMER her türlü bilgi, birikim, donanım ve imkana sahip 39 arabulucu avukat ortak ile kurulan bahsettiğimiz bu amaçlara ve toplumsal barışa hizmet eden herşeyiyle çözüme odaklı arabuluculuk, uyuşmazlık, çözüm ve tahkim merkezidir."

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title