Haberler

57'NCİ ALAY YÜRÜYÜŞ KOMİTESİ ÜYELERİ GELİBOLU'YA ULAŞTI

Güncelleme:

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ'dan 11'inci kez Çanakkale'ye yürüyen 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri, 5'inci gün sonunda Gelibolu'ya ulaştı.

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ'dan 11'inci kez Çanakkale'ye yürüyen 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri, 5'inci gün sonunda Gelibolu'ya ulaştı.

Tekirdağ'dan 5 gün önce uğurlanan ve 57 kişiden oluşan 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ulaştı. 57'nci Alay gönüllüleri, burada Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Mete, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gül Dinler, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Mete, Çanakkale Zaferi'nin 107'ci yıl dönümünde şehitler ve 57'nci Alay ruhunu bizden sonraki nesle yaşatmak için yollara düşen 57'nci Alay Komitesi üyelerini ilçemizde karşılamaktan mutluluk duyuyoruz dedi.

57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ise Yürüyüşümüzün bugün 5'inci günü, Gelibolu topraklarındayız. Bizim için Gelibolu gerçekten kutsal topraklara geliş. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yer. Mustafa Kemal, 23 Şubat'ta Tekirdağ'dan çıkıp, Gelibolu'da o gece kalıp, ertesi gün Maydos'a gidiyor. Gelibolu- Tekirdağ arasındaki tarihsel süreci işlemek için bir araya geldik diye konuştu.

Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Mete, 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz'a Türk bayrağı ve çiçek hediye etti. Geceyi Gelibolu'da geçirecek olan 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri, yarın Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57'nci Alay Şehitliği'ne yürüyecek ve burada düzenlenecek törenle şehitleri anacak. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title