Haberler

56 Yıllık Yaraya Başkan Ayhan Neşter Attı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale belediyesi mahalle ortasında insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen 56 yıllık Gölet toprakla doldurularak yeşil alana dönüştürülecek.

Akçakale ye bağlı Sevimli mahallesi Tilkili sokakta bulunan yaklaşık 2 Bin m2 alanı kaplayan 56 yıllık gölet belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'ın talimatıyla toprakla doldurularak sokak sakinlerinin rahat nefes alabilecekleri parka dönüştürülecek.

Yaklaşık 56 yıldır sokak ortasında bulunan gölet kış mevsiminde yağmur suyu ile dolup taşan gölet. Yaz mevsiminde ise Kara sinek,Sivri sinek ve kötü koku yayarak sokak sakinlerinin sağlığını adeta tehdit ediyordu.

Yapılan çalışmadan oldukça memnun olduklarını ifade eden tilkili sokak sakinleri:1959 dan bu yana bu Gölet kışın yağmur suyu ile dolup taşıyor.Çocuklarımız tehlike altında kalıyor. Yazında köy içini çoraklaştırdı. Sivri sinek pis koku mahallemiz oturulmayacak duruma geldi.Durumu sayın encümenimize ilettik.Encümenimizde belediye başkanımıza gittik Allah razı olsun başkanımız ilgi gösterdi.Burayı doldurup çocuk parkı yapacak.Mahalleri adına belediye başkanımıza teşekkür ederiz dedi.

Başkan Ayhan ise:"Halk sağlığı bizim için her şeyden önemlidir.Sevimli mahallesi Tilkili sokakta bulunan Gölet sinek,sivri sine ve yaydığı kötü kokular ile sokak sakinlerimizin sağlığını adeta tehdit ediyor.Sokak sakinlerimizin isteği üzerine belediyemize bağlı kırsal hizmetler birimi tarafından yaklaşık 3 gündür dolgu çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Dolgu çalışmaları bittikten sonra toprakla doldurulan gölet parka dönüştürülerek sokak sakinlerimizin hizmetine sunacağız."Dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulhakim Ayhan Akçakale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title