Haberler

500 Kilo Kiraz Ücretsiz Olarak Halka Dağıtıldı

Güncelleme:

Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2. Karahıdır Kiraz Şenliği 14 Haziran Cuma günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Karahıdır kirazının tüm Türkiye'de tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Karahıdır Mahallesi Çamlık Parkı'nda saat 16.00'da başlayan animasyon etkinlikleri ile çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi. Çocuklar için düzenlenen yarışmalar hem renkli hem de çekişmeli görüntülere sahne oldu. Yarışmalara izleyici olarak katılan Başkan Çağlayan, şenlikte çocukların gün boyu eğlenip, gülmeleri için çalışıldığını aktardı. Saat 17.00'da üreticileri desteklemek amacıyla Belediye Başkanlığı tarafından alınan 500 kilo kiraz, ücretsiz olarak halka dağıtıldı. Şenlik açılışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Çağlayan: "Kirazımız, bizim övgüye değer tarım ürünlerimizdendir.

Çiftçilerimizi desteklemek, yetiştirdikleri kaliteli kirazları Kırklarelili vatandaşlarımıza ve İl dışından şenliğe katılan bütün herkese tanıtmak amacı ile 500 kilo kirazı ücretsiz olarak dağıttık. Her zaman olduğu gibi Karahıdır kirazını Türkiye'de en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımız devam edecektir."dedi. Açılışın ardından Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan folklor grubu oyuncuları gösterilerini sundu. Folklor gösterileri sunulurken, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan yöremize ait folklor oyunlarına katıldı.

40 yıl aradan sonra Kiraz Güzeli tekrardan seçildi

Karahıdır Kiraz Şenliklerinde 40 yıl önce düzenlenen "Kiraz Güzeli" yarışması bu yıl tekrardan düzenlendi. Saat 20.00'da başlayan yarışmada Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan jüri üyeliği yaptı. İlk olarak podyumda günlük kıyafetleri sergileyen 10 yarışmacı, daha sonra ise abiye kıyafetler ile podyumda yürüdüler. Jüri üyelerinin verdiği puanların sonucunda sempati güzeli 7 numaralı yarışmacı Gamze Yılmaz oldu. 4 numaralı yarışmacı Neslihan Bazoğlu 3.üncü, 9 numaralı yarışmacı Buse Erbap 2.inci, 6 numaralı yarışmacı Şeyda Nur Erçin 1.inci seçildi. Yarışma sonunda taçlarını Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Belediye Meclis üyeleri ve Karahıdır Mahalle Muhtarı Metin Duygun taktı. Başkan Çağlayan, düzenlenen yarışmaya katılan kızlara teşekkür ederken, ödüllerini ve plaketlerini takdim etti.

Fevzi Kurtuluş ve Suzan Kardeş birbirinden güzel şarkılar söylediler

Yarışmanın sonlanması ile sahneye şarkılarını söylemek için gelen Fevzi Kurtuluş, tüm vatandaşları selamlayarak, Kırklareli'de ve düzenlenen şenlikte yer almaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi. Sevilen türkülerini seslendiren Kurtuluş'a binlerce vatandaş eşlik etti. Daha sonra ise sahneye çıkan Suzan Kardeş, Kırklarelili vatandaşların söylediği bütün şarkılara eşlik etmelerini istedi. Başkan Çağlayan, Kırklareli'ne gelen Suzan Kardeş'e çiçek takdim ederek, şenliğe katılımından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Karahıdır Spor Kulübünü tebrik eden Başkan Çağlayan, başta yöneticiler ve sporcuları olmak üzere Karahıdır Spor Kulübünün Kırklareli 2. Amatör Futbol Liginden şampiyon olarak 1. Amatör Futbol Ligine çıkmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından sahneye gelen Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yılmaz, kendisinin de Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan'a plaket vereceğini söyleyerek, Kırklareli'nin değerli bir Belediye Başkanına sahip olduğunu, canlı olarak 2. Karahıdır Kiraz Şenliğinin ekranlarında yayınlanmasından mutlu olduğunu aktardı. Başkan Çağlayan ise Rumeli TV'nin yalnızca Türkiye'de değil yurt dışında da çok sevildiğini söyledi.

Gecenin sonunda ise Fevzi Kurtuluş ve Suzan Kardeş düet yaparak şenliğe katılan bütün herkesi kendilerine hayran bıraktılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cavit Çağlayan Kırklareli Karahıdır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title