Haberler

36 Bin 500 Öğrenciye Satranç Takımı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 36 bin 500 öğrenciye ulaştırmayı planladığı satranç takımlarının ilk bölümü, bugün dağıtıldı.

Gebze Eskihisar Old Castle Otel'de düzenlenen satranç takımı dağıtım törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Muzaffer Baştopçu ve Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve çok sayıda davetli katıldı.

Satranç dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çocuk sahibi ailelerin en büyük probleminin, çocukların bilgisayar başında çok zaman geçirmesi olduğunu belirterek, "Bütün anne ve babalar kaygılı, sıkıntılı. Ama çözüm bulma konusunda da ciddi anlamda kendilerini maalesef çaresiz hissediyorlar. Bir çocuğun günde 1-2 saat satranç oynaması, bu arada sosyal medyanın olumsuzluklarından koruyor olması gerçekten önemli bir kazanımdır" dedi. Bakan Kılıç, bu girişimi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından sembolik olarak birkaç öğrenciye santranç takımları dağıtıldı. 17 Nisan Çarşamba günü de Hasan Gemici Spor Salonu'nda ilkokul birinci sınıf öğrencilerine santranç dağıtımının devam edecaği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Ercan Topaca Castle Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title