Haberler

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na 4'üncü Dalga Fetö Operasyonunda, Gözaltı Sayısı 53'e Yükseldi

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkan 73 pilottan 53'ü gözaltına alındı.

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkan 73 pilottan 53'ü gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yönelik 2'si albay 71'i üsteğmen 73 pilot kararı çıkartıldı. Pilotların yakalanması için dün operasyon düzenlendi. Konya'dan 9, Ankara'dan 6, İzmir'den 7, İstanbul'dan 5, Diyarbakır'dan 6, Kayseri'den 4, Balıkesir'den 5, Batman'dan 9, Eskişehir'den 5, Adana'dan 4, Kütahya'dan 3, Amasya'dan 4, Malatya'dan 1, Çanakkale'den 2, Muğla'dan 1, Erzurum'dan 1 ve Hatay'dan 1 pilotun alınacağı belirtildi.

Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 53 pilotun gözaltına alındığı ve 20 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Pilotların, 'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

DAHA ÖNCE AĞLAMIŞTI, ŞİMDİ DE DUYGULANDI

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 3'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 47 askerden 29'u geçen çarşamba günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 9'u adli kontrol olmak üzere 18 askerde serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine serbest bırakılan 18 asker bugün yeniden gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerden, adliyeye sevk edildiği sırada kendisini bekleyen babasına dönüp, "Baba" diye seslendikten sonra ağlayan astsubay Hakan Kale de yeniden gözaltına alındı. Sağlık kontrolüne getirilen Kale'nin bu kez de duygulandığı görüldü. Sağlık kontrolüne getirlen bazı askerlerde gazetecilere dönüp, "Biz hiç zaman hain olmadık", "Siz bizi değil vatan hainlerini çekin" demesi dikkat çekti.

KONYA'DA 1144 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında adliye personeline yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

Konya Valiliği de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda bugün kadar 3 bin 369 kişinin açığa alındığını, bin 144 kişinin tutuklandığını ve bin 691 kişinin de devlet memurluğundan ihraç edildiğini açıkladı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir Konya Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title