Haberler

3 Amca Oğlunu 1,5 Dönüm Arazi İçin Öldürmüşler

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde amca oğulları arasında dün çıkan ve üç kardeşin ölümü ile sonuçlanan kavgaya 1.5 dönümlük arazinin neden olduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde amca oğulları arasında dün çıkan ve üç kardeşin ölümü ile sonuçlanan kavgaya 1.5 dönümlük arazinin neden olduğu ortaya çıktı.

Bayındır'a bağlı Yakacık Köyü'nde dün meydana gelen olayda, Gürsoy (40), Mehmet (39) ve Taner Balın (35) adlı 3 kardeş, amca oğulları F.B. (33) ve H.B. (40) kardeşler tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Yakacık Köyü sakinlerini dehşete düşüren olayın nedeninin, amca çocukları arasındaki bir süredir yaşanan arazi anlaşmazlığı olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Tire'de bir fabrikanın elektrik atölyesinde ustabaşı olarak görev yapan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Balın, yaklaşık 2 yıl önce köy yakınlarında 1.5 dönümlük bir arazi satın alınca, kuzenleri H.B. ve F.B. ile araları bozuldu. H.B. ve F.B. söz konusu araziyi kendilerinin almak istediklerini belirtince taraflar arasında husumet başladı.

İLK OLAYDAN SONRA SERBEST KALDILAR

Mehmet Balın'ın kardeşi Taner Balın, dün öğle saatlerinde diğer amcası Ahmet Balın'ın tarlasına gitti. Bu sırada H.B. de tarlaya geldi. Taraflar arasında çıkan tartışmada H.B. yanında getirdiği ruhsatsız tabanca ile Taner Balın'ın ayağına doğru bir el ateş etti. Araya girenlerin ayırmasının ardından iki kuzen birbirinden şikayetçi oldu. Taner Balın ve H.B. jandarmada alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

AVLU KAPISINI KİLİTLEDİLER

Akşam saat 17.45'de hayvanlarının bulunduğu ahıra gitmek isteyen evli ve 2 çocuk babası Gürsoy Balın, köy içinde bulunan Anıttaşı mevkisinde kuzeni H.B. ile karşılaştı. H.B., elinde bulunan pompalı tüfekle ateş ederek Gürsoy Balın'ı öldürdü. Daha sonra kardeşi F.B. ile küs olduğu kuzenlerinin köy meydanındaki 231 numaralı evine yöneldi. Silah seslerini duyan Taner ve Mehmet Balın kardeşler, avlu kapısını kilitledi. Ancak H.B. ve F.B. duvardan atlayarak bahçeye ve eve girerek ateş açtı. Taner ve Mehmet Balın olay yerinde can verdi. Olayın ardından kaçan iki zanlı, jandarma tarafından yakalandı.

"DEĞERSİZ BİR ARAZİYİ PAYLAŞAMADILAR"

Gürsoy Balın, evli ve bir çocuk babası Mehmet Balın ve bekar olan Taner Balın'a, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Cenazeleri ailelerine teslim edilen üç kardeşin, ikindide kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. Jandarma köydeki güvenlik önlemlerini sürdürürken, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki iki zanlının sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Yakacık Köyü Muhtarı Mehmet Peker, "Değersiz bir araziyi paylaşamadılar. Tamamen cehalet, başka birşey değil. Dün geceden beri perişanız. Allah kimseye böyle acı vermesin" dedi.

TT,MAA,KK (AÖ/AK) - İzmir / Bayındır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakacık İzmir Tire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title