Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaştan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe bir birimizi ku...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaştan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe bir birimizi kucaklayarak, bir birimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kucaklayacağız" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla belediye meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Cumhuriyetin yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem zirvesi olduğunu söyledi.

"Cumhuriyetin, toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir" diyen Özçimen, "Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaştan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe bir birimizi kucaklayarak, bir birimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kucaklayacağız" diye konuştu.

Özçimen, konuşmasında gençlere de seslenerek, "Sizler geleceğimiz, ümidimizsiniz. Ülkemizin, uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev size düşmektedir. Size emanet edilen değerleri muhafaza etmek, daha ileriye taşımak sorumluluğu sizin omuzlarınızdadır" şeklinde konuştu.

1. Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Bolu'ya gelen Türk Cumhuriyetlerinden halk oyunu ekipleri, yöresel kıyafetleri ve ellerindeki Türk bayraklarıyla yoğun ilgi gördü.

Halk oyunu gösteri ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde tören geçişi gerçekleştirildi.

Törene, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, Türk Cumhuriyetlerinden halk oyunu ekipleri ve çok binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Özçimen Alaaddin Yılmaz 29 Ekim Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title