Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalya'nın Kumluca, Kemer ve Serik ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalya'nın Kumluca, Kemer ve Serik ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kumluca'da kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda gerçekleştirildi.

Salondaki tören Kaymakam Hakkın Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Hakkı Uzun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşma sonrasında okulların geçiş töreni yapıldı. Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterilerinden sonra, "Dünden Bugüne Cumhuriyet" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kumluca'da Cumhuriyet coşkusu akşam düzenlenecek fener alayı ve halk müziği derleme sanatçısı Emre Dayıoğlu konseriyle devam edecek.

Kemer

Kemer ilçesinde de tören havanın yağışlı olması nedeniyle Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'na alındı.

Törene, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Jandarma Komutan Vekili Görkem Güncan, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Boyalı, Kemer Emiyet Amiri Murat Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam Feslihan, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Törende, Kemer Halk Eğitim Merkezi Efsane Halk Oyunları Grubu, Atatürk'ün son dansını anlatan bir gösteri sundu. Gösterinin ardından Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Serik

Serik ilçesindeki kutlamalar, Kaymakam Haluk Şimşek'in makamında tebrikleri kabulu ile başladı.

Hava muhalefeti nedeniyle Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan kutlama töreni, Şimşek ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın salonda törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Şimşek, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı, bağımsızlığımızın ve var oluşumuzun simgesidir. Cumhuriyet çağdaş bir devlet ve toplum olma mücadelesinin simgesidir." dedi.

Tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ve öğrencilerin mini konseri ile devam etti.

Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title