Haberler

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İslam'ın korku aracı olamayacağını ifade için yazma eserlerin, tarihi bir fırsat verdiğini, belge niteliği taşıdığını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İslam'ın korku aracı olamayacağını ifade için yazma eserlerin, tarihi bir fırsat verdiğini, belge niteliği taşıdığını söyledi.

AK Parti milletvekilleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Gümrük ve Ticaret bakanlıklarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, tarımın, Türkiye ekonomisinde önemli bir sektör olduğunu, ekonomiye önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, tütünle mücadelede, Türkiye'nin dünyada başarılı ilk 4 ülke arasında yer aldığını ifade etti.

Özbek, tarımı kalkındırmadan ülkeyi kalkındırmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Hükümet'in tarım alanına yönelik çalışmalarını anlattı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, iktidarları döneminde, önemli kültür ve turizm hamleleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakbak, Türkiye'nin gelen turist açısından 2002'de 13,2 milyon kişiyle dünyada 17. sıradayken, 2011'de 31,5 milyon kişiyle 6. sıraya yükseldiğini bildirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, "Türkiye, 63 yıldan beri bu köklü kurum aracılığıyla opera ve bale sanatlarında dünya birikimini ülkemize taşımakta, kendi birikimimizde dünyaya ihraç etmekte, en geniş ölçekte insanlığa aktarılmaktadır" diye konuştu.

Uslu, opera ve bale sanatlarına, bir çok önyargının aksine Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla sahip çıkan iktidarın AK Parti olduğunu ifade etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Devlet Tiyatroları'nın, oyunlarını ülkenin her köşesinde başarıyla sergilediğini, 2002'de 12 il, 28 sahnede hizmet verirken, bugün 23 ilde, 60 sahnede hizmet verdiğini kaydetti.

Seymenoğlu, amacı sadece perde açmak olmayan Devlet Tiyatroları'nın, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli hizmetler sürdürdüğünü, bütün çocuklar tiyatroya projesiyle çocukların ücretsiz tiyatro izlemesinin sağlandığını belirtti.

Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı'nın bütçesi üzerinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Türkiye'nin, dünyada yazma eserlerin en çok bulunduğu ülke olduğunu dile getirdi.

Uçma, "Dünyada İslamafobi ve isminin sonuna terör eklenmiş bir ümmet algısı varsa, bunda derin tarihi ve kültürel kökleri bulunan bir milletin çocuklarının, terörle özdeşleştirilemeyeceği, İslam'ın korku aracı olamayacağını ifade için yazma eserler, elimizde tarihi bir fırsat vermekte, belge niteliği taşımaktadır. Yazma eserler bugün dünyaya olması gerektiği gibi açılabilirse medeniyet kodlarımızın, insanlığa ve evrensel mesaja neler katabileceğini görmek mümkün" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, paradan para kazanma devrinin bitmesi gerektiğine inandıklarını, bu çerçevede reel sektörün canlanması ve yatırımlara hız verilmesine yönelik önlemler aldıklarını anlattı. Demir, istikrar sonucu elde edilen güven ortamıyla, yabancı yatırımcıların, krize rağmen Türkiye'ye yatırım yapmasını, güven duymasını sağladıklarını söyledi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Rekabet Kurumu'nun, yaklaşık 15 yıl önce kurulduğunu anımsattı. Yemişçi, 10 yıl boyunca çalıştıklarını ancak muhalefetin bir teşekkürü çok gördüğünü ifade ederek, "Birisi konuşacak, birisi çalışacak. 10 yıldır siz konuştunuz ekonomi büyüdü, siz konuştunuz Rekabet Kurumu gelişti" dedi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Uçma Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title