Haberler

2 Bin Kişi Metristepe'ye Yürüdü

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye ve sivil toplum örgütleri tarafından 1'inci İnönü Zaferi ve şehitleri anmak için Metristepe'ye "Zafer Yürüyüşü" düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye ve sivil toplum örgütleri tarafından 1'inci İnönü Zaferi ve şehitleri anmak için Metristepe'ye "Zafer Yürüyüşü" düzenlendi. 2 bin kişinin katıldığı ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen yürüyüş sonrasında şehitler için dualar edildi.

Sabah ilk olarak yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar belediye otobüslerince başlama noktası olan Düzdağ yolu üzerindeki Nanedere mevkiine taşındı. Saat 10: 00'da başlayan yürüyüş ile 8 kilometrelik mesafe yürünerek Metristepe'ye ulaşıldı. Nanadere mevkiinden Metristepe Anıtı'na kadar kadını erkeği, genci yaşlısı ellerinde bayraklarla yürürken, etkinliğe AKUT kurucu üyesi ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki de katıldı.

Metristepe Anıtı önündeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İMKB Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adil Uğur, 1'inci İnönü Zaferi ve Metristepe Anıtı'nın tarihi önemi hakkında bilgiler verdi. Ardından konuşan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenle bakacağımızı söyledi. Vali Akpınar, Metristepe'nin Türk Milleti'nin makus talihinin değiştiği bir yer olduğunu anlatarak, "Osmanlı İmparatorluğu Balkan savaşları ile başlayan süreçte çok hızlı bir şekilde topraklarını kaybetmiş. En son kalan topraklarda Sevr Anlaşması akabinde hızla cebren işgal edilmeye başlanılmış. Burası gerçekten Türk Milletinin makus talihinin değiştiği ve dönüştüğü bir yer. Kurtuluş savaşı hepimizin ortak kültürü ve ortak mirasıdır. atalarımızın, dedelerimizin birlikte savaşıp mücadele ettikleri canlarını verdikleri bir yer. Bu vesile ile bütün atalarımızı, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizlerde tarihimizi bildiğimiz, geçmişimizden ders aldığımız ölçüde geleceğimize daha güvenle daha iyi bakacağız. Bu vesile ile bugün buraya gelen gelemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı da katılımcılara teşekkür etti.

Program konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilinmesi ile sona erdi.

Yürüyüşe, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, AKUT kurucu üyesi ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki, CHP Belediye Başkan Adayı Metin Torun, MHP Belediye Başkan Adayı Mete Yüksel, çok sayıda ilgili ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Akpınar Nasuh Mahruki Bozüyük Bilecik Politika Güncel Haberler

title