Haberler

17. Afrika İstihbarat ve Güvenlik Hizmetleri Komitesi Başkanları Konferansı Mısır'da başladı

Güncelleme:

Mısır'ın başkenti Kahire, Afrika İstihbarat ve Güvenlik Hizmetleri Komitesi (CISSA) Başkanları Konferansının 17'ncisine ev sahipliği yapıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire, Afrika İstihbarat ve Güvenlik Hizmetleri Komitesi (CISSA) Başkanları Konferansının 17'ncisine ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, konferansa video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, burada bir konuşma yaptı.

Sisi, terörizmin kaynaklarını kurutmak, faaliyet alanını daraltmak ve kıta halklarını onun tehlikelerinden korumak için CISSA'nın yer aldığı Afrika'daki tüm mekanizmalar arasında koordinasyonun yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Ülkesinin, CISSA'nın dönem başkanlığıyla, güvenlik ve koordinasyona katkıda bulunulması ve Afrika ülkelerini kuşatan güvenlik risklerinin üstesinden gelmeye destek olacak kapasitenin artırılmasına yardımcı olunmasını hedeflediğini aktaran Sisi, CISSA'nın sınır ötesi terör başta olmak üzere karşılaştığı zorluklarla mücadelesinden övgüyle söz etti.

CISSA Başkanları Konferansı iki gün devam edecek.

Mısır İstihbarat Teşkilatı, Nijerya'nın ardından bir yıllığına CISSA'nın başkanlığını teslim almıştı.

Nijerya'da 2004 yılında oluşturulan ve 54 Afrikalı istihbarat ve örgütü bir çatı altında toplayan CISSA, Afrika Birliği'ni ve kurumlarını desteklemeyi ve kıtanın karşılaştığı güvenlik sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor.

Komite, Afrika'daki güvenlik ve istihbarat servisleri arasında iş birliği yapmak, kıtadaki güvenlik sorunlarını ve risklerini tartışmak ve bunlara çözüm bulmak amacıyla hizmet veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Afrika Kahire Mısır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title