Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Muş'ta, "Türkiye'de darbe geleneği ve 15 Temmuz" konulu konferans düzenlendi.

Muş'ta, "Türkiye'de darbe geleneği ve 15 Temmuz" konulu konferans düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Doç. Dr Mustafa Alican konuşmacı olarak katıldı.

Alican, uzun yıllar içinde devlet kademelerinde sinsice örgütlenerek, farklı kimliklere sığınarak kendilerini gizleyen FETÖ unsurlarının gerçekleştirdiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin, halkın bütün farklılıklarına karşın bir araya gelmesiyle amacına ulaşamadığını söyledi.

Yarım asırdan beri darbe ve muhtıralarla hizaya getirilen Türkiye için 15 Temmuz'un, varlığını kuşatan prangaları söküp atarak ayakları üzerine kalkışının da bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"O gece yalnız vatandaşlar değil, aynı zamanda siyasi parti liderleri ya da medya organları gibi toplum üzerinde etki sahibi olan odakların da başarılı bir sınav verdiği bir gece oldu. Halkın gönlüne ferahlık veren vatansever askerler, siyasetçiler, din adamları ve sanatçılar da milli birliğin en güzel manzarasını ortaya koydular."

Konferansı Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title