Haberler

1. Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması"

Nisaül Aksa Derneği Başkanı Demirci: "İnşallah bu salonlardan yükselen sesler, İstanbul'u, Türkiye'yi ve İslam alemini kuşatacak.

Nisaül Aksa Derneği tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması", Bayrampaşa'da gerçekleştirildi.

Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi'nde, özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya dikkati çekmek için düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mescid-i Aksa ile ilgili sinevizyon gösterisi sunulan programda, şiirler okundu, Mehter Takımı konser verdi.

Programda konuşan Nisaül Aksa Derneği Başkanı Esra Demirci, Türkiye'deki Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalıları olarak düzenledikleri etkinliğe, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Yemen, Ürdün ve Mısır'dan konuklar geldiğini söyledi.

Derneklerinin kuruluşuyla ilgili bilgi veren Demirci, "2011 yılında gönlünde Aksa'nın heyecanını hisseden 8 kardeşimizle çıkmış olduğumuz yolculuğumuzda, bugün salonları doldurmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah bu salonlardan yükselen sesler, İstanbul'u, Türkiye'yi ve İslam alemini kuşatacak. Bu heyecandan çıkan ışık, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya kandil olacaktır. Bu programdan Mescid-i Aksa'nın umudu olan çocuklarımızla ilgili, Aksa Çocukları Platformu'nun kurulduğunu ilan ediyorum. Herkesten Mescid-i Aksa için dua istiyorum" diye konuştu.

Ammar Acarlıoğlu'nun konseriyle son bulan etkinliğe, 1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatip de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title