Haberler

1. Ilıca Çermik Festivali

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Aziziye ilçesi Orhan Tavlı Stadından görüntü- Yarışa katılacak buzağılardan görüntü- Detaylar- Yarışmadan görüntü- Buzağıların piste yürüyüşü- Yürümekte zorlanan buzağıların süt biberonu ile yürütülmesi- Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile röportaj- Detaylar 1. Ilıca Çermik Festivali- Aziziye Belediyesince düzenlenen festival kapsamında "Buzağı teşvik yarışması" düzenlendi- Aziziye Belediye Başkanı Orhan: - "Bu festivalde amacımız Ilıca'nın tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirmektir" Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali'nin ikinci gününde "Buzağı Teşvik" yarışması yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Aziziye ilçesi Orhan Tavlı Stadından görüntü- Yarışa katılacak buzağılardan görüntü- Detaylar- Yarışmadan görüntü- Buzağıların piste yürüyüşü- Yürümekte zorlanan buzağıların süt biberonu ile yürütülmesi- Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile röportaj- Detaylar 1. Ilıca Çermik Festivali- Aziziye Belediyesince düzenlenen festival kapsamında "Buzağı teşvik yarışması" düzenlendi- Aziziye Belediye Başkanı Orhan: - "Bu festivalde amacımız Ilıca'nın tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirmektir" Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali'nin ikinci gününde "Buzağı Teşvik" yarışması yapıldı.Orhan Tavlı Stadında düzenlenen buzağı yarışmasına ilçe genelinde 12 buzağı sahibi katıldı.Değerlendirme öncesinde buzağıları temizleyip, süsleyen çiftçiler kazanmak için belirlenen jüri önünde kıyasıya yarıştı. Piste çıkarılan ve yürümekte zorlanan bazı hayvanlar, süt biberonu tutularak jüri önünden geçirildi.Yarışma sonunda jüri, burun, göz, yürüyüş, vücut yapısı, buzağının dış görüntüsü, derisi, tüyleri ve ırk özelliklerini değerlendirerek dereceye giden buzağı sahiplerini belirledi. Birinciliği Yılmaz Topçu, ikinciliği Hacı Yurtsever, üçüncülüğü ise Fikri Ağcı aldı.Yarışmada birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye 150 lira para ödülü, diğer katılımcılara da hayvan yemi verildi.Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini düzenledikleri festivalde amacın, 7 Mayıs'taki vurguyu ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.Bu tarihlerde kaplıcalardaki şifalı suların, daha da şifalı olduğunu ifade eden Orhan, "Daha öncede Ilıca'da şifalı sulara halk bir araya gelerek festival havasında geçiriyordu. Biz bunu günümüze taşıdık. Bu festivalde amacımız Ilıca'nın tanıtımına bir nebze katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu festivalin geçmesini sağlamak" dedi.Yarışmada birinci olan buzağı sahibi Yılmaz Topçu da, yapılan etkinliğin hayvan yetiştiriciliğini özendirmeyi amaçladığını belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.Festival Dadaş Fasıl Ekibi, Tülay Özer Akköse konser ile Yavuz Değirmenci'nin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Cevdet Orhan Aziziye Çermik Ilıca Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title