Haberler

Günay Onlar Sandıkta Debelenirken, Halk Bizi İktidar Yapıyor

Güncelleme:

Ertuğrul Günay, Biz Başkasına Küfretmeyi Değil, Milletimize İyi Şeyler Yapmayı Ve Anlatmayı Siyaset Saydığımız İçin Onlar Sandıkta Debelenirken, Milletin İradesi Bizi İktidara Getiriyor" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay, Karabağlar'da mobilya üreticilerine yaptığı ziyaret sırasında "Biz başkasına küfretmeyi değil, milletimize iyi şeyler yapmayı ve anlatmayı siyaset saydığımız için onlar sandıkta debelenirken, milletin iradesi bizi iktidara getiriyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabağlar'da Mobilya üreticilerini İzmir AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Tekelioğlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ile birlikte ziyaret etti. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Ertuğrul Günay, İzmir turizminin gelişmesi durumunda, İzmir'deki mobilya üreticilerinin de büyük çapta büyüyeceğini dile getirdi.

Bakan Günay, "Biz siyasetin anlamını değiştirdik" diyerek, ana muhalefet partisinin pankarttan yazı okumasını eleştirdi. Günay, "Bu sabah baktım televizyonlara ana muhalefet parti lideri hala pankart okuyor. 8 yıldan beri her seçimde milletin desteğini alan bir siyaset adamına, Türkiye'nin başbakanına, kürsüden konuşan aklı başında bir insana yakışmayacak şekilde pankart okuyor ve o pankarttan sataşmada bulunuyor.

Siyaset başkasına sataşmak değildir. Siyaset bu millet için ne yaptın ne yapacaksın bunu anlatmaktır. Biz başkasına küfretmeyi değil, milletimize iyi şey yapmayı ve anlatmayı siyaset saydığımızı için onlar sandıkta debelenirken, milletin iradesi bizi iktidara getiriyor. Biz milletimizi efendi yapmaya, kendimizi de hizmetkâr yapmaya çalışıyoruz, millet de bunun değerini biliyor" şeklinde konuştu.

"İZMİR'İN MUĞLA'DAN NEYİ EKSİK?"

İzmir'de onlarca yeni otel açıldığında, bunun mobilya sektörünün de gelişmesi demek olduğunu söyleyen Bakan Günay, "İzmir'e çok sayıda yeni oteller açtığımızda, buranın ihtiyacı olan mobilyayı kim üretecek, İzmirli mobilya üreticileri üretecek.

4 yıldan bu yana İzmir'den, Antalya'da ve İstanbul'dan gelen iş talebinden daha çok iş talebi geldi. Biz yatırım yapmak ve İzmir'i kalkındırmak istiyoruz. Biz laf sokmak değil, çocukları işe sokmak istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Muğla bile İzmir'in 2 katından fazla turist alıyor. Anketlerde Ege'nin en zengin ili Muğla olmuş. İzmir'in Muğla'dan neyi eksik" şeklinde konuştu.

"İZMİR KENDİ GÜZELLİĞİNİN ESİRİ OLMUŞ"

Bakan Günay, İzmir'in Türkiye'nin çok özel coğrafyalarından biri olduğunu ve daha iyi yaşama umuduyla çoğu insanın buraya geldiğini, fakat İzmir'in potansiyelinin altında bir gelişim gösterdiğini söyledi. Bakan Günay, "Çoğumuz daha iyi bir yaşam umuduylaq bu deniz kenarına kalkmışız bu bereketli topraklarına gelmişiz.

Fakat İzmir kendi güzelliğinin esiri olmuş ve geçmiş yıllarda bir rehavet yaşamış. Aslında İzmir'in bugün olduğundan daha güzel olması için her türlü potansiyeli var. Şehir planlaması açısından, imar açısından, sanayisinin ihracat merkezi olması açısından gereken her türlü imkan İzmir'de var. İzmir'in Türkiye'nin önünden gitmesi Türkiye içinde bir güç olacaktır" dedi.

"İZMİR'İ ZENGİN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye'nin 2003 yılında dünyada 17. sırada olduğunu ve 13 milyon turist geldiğini belirten Günay, "Bu sene dünyada 7. sıraya çıktık. 2011'de biz bunun üzerine 15 milyon daha turist koyduk, geçen sene 28 buçuk milyon insan geldi. Biz bu alanda dünyada rekoru kırıyoruz. Turizmden 40 tane sektör ekmek yiyor. Antalya Türkiye turizm potansiyelinin yüzde 40'ını, İzmir ise yüzde 4'ünü taşıyor.

Peki İzmir'in Antalya'dan eksik neyi var. Gayreti eksik kalmış. Antalya'ya gelen turist 9 milyon 270 bin, İzmir'e gelenin sayısı 1 milyon 200 bin. Antalya 8 milyon önde. Farkı ortadan kaldırmaya çalıştığımız zaman, gençlerin ekmek bulma imkânı ortaya çıkacak. Şimdi İzmir'in alt yapısını değiştirmeye çalışırken, birilerini zengin yapmaya değil, İzmirlileri zengin yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN HAYALİNİ GERÇEK KILACAĞIZ"

Bakan Günay, Türkiye'nin 10. yılında hedeflerinin Atatürk'ün hayalini gerçek kılmak olduğunu söyledi. Bakan Günay, kendilerine bir hedef koyduklarını ifade ederek, "Biz bir hedef koyduk. 12 yıl sonra, Türkiye 100. yılına erişecek.

Bizim amacımız 2023 yılında Atatürk'ün hayalini gerçek kılmak. Birileri sadece Atatürk'ün resmini asarak Atatürkçü olduklarını sanıyorlar. Biz Mustafa kemal'in yapmaya çalıştığını yaparak, gerçekten demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü olduğumuzu tüm Türkiye'ye göstermeye çalışıyoruz. Biz Atatürk'ün dediği gibi Türkiye'ye çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title