Haberler

Gümüşhane Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Veli Ağaç:

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Veli Ağaç Yaptığı Açıklamada Eğitimcilerin En Çok Kendilerine Hak Ettikleri Değerin Verilmemesinden Şikayetçi Olduğunu Söyledi.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Veli Ağaç yaptığı açıklamada eğitimcilerin en çok kendilerine hak ettikleri değerin verilmemesinden şikayetçi olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan Ağaç, öğretmenler olarak eğitim çalışanlarının dağ gibi sorunları bulunduğunu ileri sürdü. Ağaç açıklamasında şunları söyledi: “ Ancak, eğitimciler en çok maddi imkansızlıklardan ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmemesinden şikayetçi. Sendika olarak bir süre önce yaptığımız bir araştırmaya göre, eğitim çalışanları ancak 20 yıl çalışarak ev satın alabiliyor. Evi olmayan eğitimci sayısı ise yüzde 57’yi buluyor. Eğitimcilerin büyük bir bölümü geçim sıkıntısı içinde. Ay sonunu ya zor getiriyorlar ya da borçlanarak geçimlerini sürdürüyorlar. Kredi kartı borcu olmayan eğitimci yok denecek kadar azdır. Eğitim kadroları yaptıkları işin önemsenmesini, kendilerine değer verilmesini istiyor. Maalesef ne idareciler, ne öğrenciler, ne de veliler çoğunlukla öğretmeni saygın tutma konusunda yeterince hassas davranmıyorlar. Bütün enerjisini ilimizin eğitim kalitesini artırmada kullanan ve Gümüşhane’nin kalkınmasının en stratejik önceliği olarak eğitimi gören öğretmenlerimiz haksız ithamlarla töhmet altında bırakılmaktadır. Sudan bahaneler gerekçe gösterilerek çalışma şartları zorlanmakta, motivasyonları azaltılmaktadır. Beslenme, barınma, ısınma, giyim, sağlık, eğitim masraflarını karşılayamayan eğitimciler ek iş yapmak zorunda kalıyorlar.“

Ağaç; “Öğretmenler bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Üretilen her maddi ve manevi katma değerde onların payı var. Bu görmezlikten gelinemez ve gelinmemelidir. Talebimiz, ücretlerdeki erimenin hem geriye dönük olarak telafi edilmesi anlamında artırılması, hem de son dönemde ülkemiz ekonomisindeki inkâr edilemez iyileşmelere paralel olarak, bu ekonomik büyümeden eğitim çalışanının payına düşenin verilmesidir. Son dönemde yönetici atama yönetmeliğinin mahkemelerce sürekli iptal edilişi de eğitimde yaşanan güncel sorunlardan birini teşkil ediyor. Müdür, müdür yardımcısı atamaları, bazı eğitim sendikaları ve yargının ne yapıldığına değil de kimin yaptığına bakarak “gard alışı” dolayısıyla kilitlenmiş durumda. Sınavla olsun, olmaz, mülakatla olsun, olmaz. takdir hakkı kullanılsın, olmaz, mevcut idareciler önersin, olmaz. Bu insanlar eğitimin önünü tıkama yetkisini kimden alıyorlar? Dün legal olan bugün nasıl illegal oluyor? Bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz.”ifadelerini kullandı.

(RE-İRT-Y)

23.11.2007 15:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title