Haberler

Gümüşhane'de Kütüphane Haftası Kutlaması

43. Kütüphaneler Haftası Nedeniyle Gümüşhane Halk Kütüphanesi'nde Tören Düzenlendi. Törende Konuşan Vali Vekili Soner Şenel "Bilgi ve Öğrenmenin Yaşı ve Çağı Olmadığını" Belirti.

43. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Gümüşhane Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Vekili Soner Şenel “Bilgi ve öğrenmenin yaşı ve çağı olmadığını” belirti.

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Kütüphanesi’nde kütüphaneler haftası nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Soner Şenel, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Vekili Soner Şenel, bilgi ve öğrenmenin yaşının olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:“Çağımız gelişmekte. Gelişen bu çağın ihtiyaçlarına ve gereklerine göre kütüphaneler yeniden dizayn edilmektedir. Bilgi ve gelişimin son derece hızlı olduğu bir çağda normal kitaplarla yetinmek mümkün olmamaktadır. Bunun yanında internetin de kullanılarak çağın gereklerine uyum sağlamak zorunluluğumuz vardır. Ancak, bu kadar modern bir kütüphanemiz olmasına rağmen sadece öğrencilerin kütüphaneden yararlanmış olmalarında vatandaşlarımızın da kütüphaneden yararlanmalarını istiyorum. Zira çağımız bilgi ve öğrenme çağıdır. Bilgi ve öğrenmenin de yaşı yoktur.”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş ise il halk kütüphanesi’nde 27 bin 996 adet kitap, 2 bin 500 adet dergi, 559 adet kitap dışı materyal bulunduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra il halk kütüphanesinden en fazla kitap okuyan altı öğrenciye birer adet çeyrek altın verildi.

Tören, kütüphane haftası nedeniyle düzenlenen kitap sergisinin açılışı ile sona erdi.

(İÖ-İRT-Y)

26.03.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title