Haberler

Gümüşhane'de Kuşlar İçin Tarla Ekimi Hızla Devam Ediyor

Gümüşhane'nin Merkeze bağlı Tekke Beldesinde kuşların yemesi için 6 dönümlük üç ayrı tarlaya buğday ekildi.

Gümüşhane'nin Merkeze bağlı Tekke Beldesinde kuşların yemesi için 6 dönümlük üç ayrı tarlaya buğday ekildi.

Tekkeliler Derneği tarafından organize edilen ve 2 gün devam eden ekim çalışmalarını koordine eden belde sakinlerinden Turgut Demirkıran, beldeye bağlı kandil dağı, göller ve şöbedeler mevkiine ekim yaptıklarını belirterek yaklaşık 10 çuval buğdayı kuşların yemesi için toprakla buluşturduklarını söyledi.

Özellikle yaz aylarında güvercinlerin göç etmemesi, keklik ve diğer kuş popülasyonunun artması için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Demirkıran, tarlaları süren traktörün masrafları ile tohum masrafının Tekkeliler Derneği tarafından sağlandığını belirterek dernek başkanı Kemal Soydaş'a katkıları için teşekkür etti.

Dağlarda kuş sesi kalmadığını ve eskiden ekilen tarlaların yerlerinin artık boş olduğunu belirten Demirkıran, ekimle birlikte hem boş tarlaları değerlendirdiklerini hem de kuşlara ve yaban hayvanlarının gıda ihtiyaçlarını böylelikle gidermiş olduklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Gümüşhane'de son dönemde kırsal kesimde kuşlar için vatandaşlar tarafından hızlı bir şekilde tarlalar yeniden ekilmeye başlandı. Geçtiğimiz aylarda Tahir Öztürk adlı genç işadamı tarafından merkeze bağlı Boyluca Köyü Ecel Taşı mevkiine de kuşların yemesi için biçilmemek üzere buğday ekilmişti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title