Haberler

Gümüşhane'de 17 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

Gümüşhane Merkez İlçeye Bağlı Söğütali Köyü ile Torul İlçesine Bağlı Kirazlık Köyü'nde 1990 Yılında Meydana Gelen Heyelanda Evleri Yıkılan ya da Oturulamaz Duruma Gelen 29 Aile İçin Yapımı Tamamlanan Afet Evleri Düzenlenen Törenle Hak Sahiplerine Teslim Edildi.

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Söğütali Köyü ile Torul İlçesine bağlı Kirazlık Köyü'nde 1990 yılında meydana gelen heyelanda evleri yıkılan ya da oturulamaz duruma gelen 29 aile için yapımı tamamlanan afet evleri düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, malın canın yongası olduğunu belirterek şunları söyledi: “ 2006 Yılı itibariyle ilimizde 484 hak sahibi bulunmakta iken 2006 yılı içerisinde bugün kura çekecekler de dahil olmak üzere toplam 242 yurttaşımızın evleri yapılarak kendilerine devredilmiştir. 2007 Yılı içerisinde yapımına başlanılacak olan 174 konut da hak sahiplerine dağıtılacaktır. 2007 yılında sadece programa alınamayan 60 hak sahibi bulunmaktadır. Bunların da umuyoruz ki 174 konutumuza ilave edilir. Bunları Toplu Konut İdaresi yapıyor. Umuyorum 60 konutun da ilavesi yapılarak afetden evleri yıkılan ya da oturulamaz durumda olan yurttaşımız kalmaz.”

Vali Salihoğlu “Evini yapana yardım çerçevesinde 8 hak sahibi de evlerini kendisi yapmıştır. Onlara da nakdi yardım yapılmıştır. Afeti izleyen birkaç ay içerisinde bu evlerin yapılması gerekirdi. Ancak, sanıyorum devletin imkanları buna o tarihlerde müsait değildi. Bir başka sorun da hak sahipliği sürecini maalesef çeşitli sebeplerle uzun sürmesidir. Aile bireylerinin, evde oturanların, evli ya da bekar olanların belirlenmesi, afet esnasında o köyde ve evde oturup oturmadığı, yine miras münasebetiyle, afetzedenin vefatı dolayısıyla aile içinde çıkan miras tartışmaları, kamu bürokrasinde de ortaya çıkan bazı gecikmeler bu konutların zamanında yapılmasına imkan vermedi. Son yıllarda hızlı bir çalışma yapıldığını ifade edebilirim”dedi.

Konut yapmakla da işin bitmediğini belirten Vali Salihoğlu “ Okul gerekiyorsa okul, çocuk parkları gibi yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Teslim esnasında çıkabilecek ufak tefek eksiklikler de olabilir. Onla da en kısa zamanda giderilir” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Söğütağılı Köyü’nden 9, Torul İlçesine bağlı Kirazlık Köyü’nden 20 olmak üzere toplam 29 hak sahibine noter huzurunda yapılan kura çekimi ile anahtarları teslim edildi.

Gümüşhane Bayındırlık Müdürlüğü tarafından 2006 yılının Mayıs ayında ihaleye çıkarılan 29 afetevi merkez ilçeye bağlı Yenimahalle Mahallesi’ne 1 milyon 165 bin YTL’ye yaptırıldı.

(İÖ-İRT-Y)

26.01.2007 15:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title