Haberler

Gümüşhacıköy'de İkinci Dönem Yaz Kur'an Kursları Başladı

Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğü tarafından verilen yaz Kur’an kurslarının 2. dönemi başladı.

Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğü tarafından verilen yaz Kur'an kurslarının 2. dönemi başladı.

İlçe Müftü Vekili Mustafa Koç, yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da başlayan kursların 1. döneminin 12 Temmuz 2013 tarihinde sona erdiğini, 1. dönemde 860 öğrencinin kurs gördüğünü belirtti.

Koç, "2. dönemde ise 965 öğrenci kayıt yaptırdı. 15 Temmuz 2013 tarihinde başlayan 2. dönem 2 Ağustos 2013 tarihinde sona erecek" dedi.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla düzenlenecek kurs programının günde 3 saat, haftada 5 günü aşmayacak şekilde uygulandığını ifade eden Koç,  şöyle devam etti:

"Yaz tatilinde ailelerimize düşen görev ve sorumluluk, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın dini-manevi eğitimlerini en güzel şekilde almalarını sağlamaktır. Din görevlilerimiz, öğreticilerimiz ve aileler olarak çocuklarımızı yaz kurslarına teşvik etmeli, onların camilerimizle en güzel bir şekilde buluşmalarının yol ve yöntemlerini aramalı, çocuklarımızın camilerimizin manevi atmosferinden azami derecede faydalanabilmeleri için seferber olmalıyız.  Yaz Kur'an kurslarında çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i okuma ve anlamanın yanı sıra Temel Dini Bilgileri, insani ve ahlaki değerleri ayrıca Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını da öğreneceklerdir. Çocuklarımızın Kur'an'la ve dini bilgilerle buluşmaları, anne ve babaların evlatlarına bırakabilecekleri en güzel mirastır." - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhacıköy Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title