Haberler

Gülsüyü Kültür Merkezi'nin Temel Kazma Çalışmaları Başladı

Maltepe İlçesi'nde İkinci Kültür Merkezi Olarak İnşaa Edilecek Olan Gülsüyü Kültür Merkezi'nin Temel Kazma Çalışmaları Başladı.

Maltepe İlçesi'nde ikinci Kültür merkezi olarak inşaa edilecek olan Gülsüyü Kültür Merkezi'nin temel kazma çalışmaları başladı.

Maltepe ilçesi ikinci büyük Kültür Merkezine kavuşuyor. Maltepe'de daha önce yapılan ve büyük bir rağbet gören Küçükyalı Kültür merkezinden sonra, daha büyük bir kompleks olacak olan Gülsuyu Kültür merkezinin temel kazma çalışmaları başlatıldı. Mimarisi Maltepe ilçesinin amblemi olan ''Bakireler anıtı '' ve yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Kültür Kompleksi ve Spor Tesisi Amatör maçların oynanabileceği, tribünü olan çağdaş Spor Kompleksi haline getirilecek. Bünyesinde 2 adet çok amaçlı salon, 2 adet sergi salonu ve kokteyl salonu, kütüphane ve okuma salonu, beceri kurslarının olduğu odalar, misafir ofisleri, restaurant, kafeterya, kreş, folklor ve gösteri salonu, küçük bir spor salonu bulunduracak olan merkezin spor kompleksinde, sporcu sağlık merkezi (kapsamlı röntgen, muayahane, fizik tedavi merkezi, kondisyon odası), amatör spor kulüpleri koordinatörlüğü, Lokal, Vip ve şeref salonu, soyunma odaları, doktor ve sağlık odası ve kafeterya bulunacak.

E-5 otoyolunun üst tarafında oturan vatandaşların Küçükyalı sahilde bulunan Kültür Merkezi'nden faydalanamadığını söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, kültür ve spor kompleksi tamamlandığında, bu tarafta ikamet eden vatandaşlarımızın gerek sosyal faaliyetlerini, gerekse nikahlarını yapacakları daha geniş imkanlar bulabileceklerini söyledi. Gülsuyu Kültür Merkezi ve spor kompleksinin, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor.

(FA-FA-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title