Haberler

Gül: Terör Örgütü Müşterek Bela

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Türkiye ile Irak Arasındaki İlişkilerde ve Bölgenin Geleceği Konusunda Ortak Vizyona Sahip Olduklarını Gördüğünü Belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerde ve bölgenin geleceği konusunda ortak vizyona sahip olduklarını gördüğünü belirtti.

Gül ile Talabani, Çankaya Köşkü'nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül, basın toplantısında sözlerine, ''Komşu ve dost ülke Irak'ın Cumhurbaşkanı Talabani ve beraberindeki seçkin heyete hoşgeldiniz diyorum'' diyerek başladı.

Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin müstesna olduğunu ifade eden Gül, iki ülke arasında komşuluğun ötesinde tarihten gelen ortak bir çok yan bulunduğunu söyledi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin kapsamlı ve samimi geçtiğini anlatan Gül, ''Sayın Talabani ile ikili ilişkilerde ve bölgenin geleceği konusunda ortak vizyona sahip olduğumuzu gördüm'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede önümüzdeki dönemde her iki ülke bakanlarının karşılıklı ziyaretlerle bugün ele alınan konuları değerlendireceklerini bildirdi.

Türkiye'nin başından beri Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine, egemenlik, refah ve güvenliğine özen gösteren ülkelerin başında geldiğinin altını çizen Gül, ''Bizim vizyonumuz, ulusal uzlaşısını tamamlamış, komşularıyla iyi ilişkiler kurmuş Irak'tır. İki ülke arasındaki büyük potansiyel harekete geçirildiğinde örnek bir komşuluk ilişkisi ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, bu durumun, tüm bölgenin istikrarına ve ekonomik işbirliğine katkı yapacağına işaret etti.

Irak halkının terör acısını çok iyi bildiğini, Türkiye'nin terörle ve terör örgütü PKK ile mücadelesini en iyi Iraklılar'ın anlayacağını dile getiren Gül, ''Terör örgütünü müşterek bela olarak görüyorum'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title