Haberler

Gül: Farklılıklar Değer Haline Gelir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Enerjisini, Zaman Kaybettiren Konulara Harcamaması Gerektiğini Belirterek, Büyük Ülkeler Kendi İçlerindeki Farklılıklarını Zenginlik Gibi Görürlerse Bunların O Ülkeler İçin Önemli Bir Değer Haline Geldiğini Kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin enerjisini, zaman kaybettiren konulara harcamaması gerektiğini belirterek, büyük ülkeler kendi içlerindeki farklılıklarını zenginlik gibi görürlerse bunların o ülkeler için önemli bir değer haline geldiğini kaydetti.

Gül, "Ama farklılıklarımızdan şüphelenmeye başlarsak, enerjimiz boşa gider. Onun için bu büyük ülkede farklılıklarımızın zenginlik olduğunu görüp, aramızdaki kardeşlik duygularımızı, beraberlik duygularımızı, Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan aidiyet duygularımızı çok daha güçlendirip bütün enerjimizi halkımızın refahını, mutluluğunu artırmaya harcamamız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Üniversitesi Yerleşkesinde düzenlenen Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Fuarının açılışını yaptı.

Fuar açılışının ardından İkinci Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Toplantısında konuşan Gül, yarın Erzurum Kongresi'nin 90. yıl dönümü olduğunu dile getirerek, Atatürk, Kazım Karabekir ve devlet büyüklerini bağrına basan Erzurum'a şükran borçlu olduklarını söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak enerjimizi zaman kaybettiren konulara harcamamamız gerekir. Büyük bir ülkeyiz. Büyük ülkelerin daima farklılıkları vardır. Bu büyük ülkeler kendi içlerindeki farklılıklarını zenginlik gibi görürlerse, bunlar o ülkeler için önemli bir değer haline gelmektedir. Ama farklılıklarımızdan şüphelenmeye başlarsak, enerjimiz boşa gider. Onun için bu büyük ülkede farklılıklarımızın zenginlik olduğunu görüp, aramızdaki kardeşlik duygularımızı, beraberlik duygularımızı, Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan aidiyet duygularımızı çok daha güçlendirip bütün enerjimizi halkımızın refahını, mutluluğunu artırmaya harcamamız lazım."

Gül, Türkiye'nin şehirleri arasında ekonomik ve sosyal gelişmişlik farklılıklarının iyi olmadığını ifade ederek, bu dengesizlikleri gidermenin devletin en önemli görevi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'de son yıllarda çok güzel işler yapılıyor. Arzu ederim ki enerjimizi tekrar bu yöne sevk edelim. Demokratik reformlarda irademizi güçlü bir şekilde hep beraber gösterelim. O zaman ürettiğimiz enerji sinerjiye dönüşecek ve kısa süre içinde Türkiye'de çok büyük değişiklikler olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title