Haberler

Gso Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Irak'a Yapılacak Ambargo Konusunda Hükümete Destek Olacaklarını Belirterek, "Orada Canını Veren İnsanlara Karşılık Bizim Malımızı Düşünmemizin Hiçbir Anlamı Yoktur" Dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Irak'a yapılacak ambargo konusunda hükümete destek olacaklarını belirterek, "Orada canını veren insanlara karşılık bizim malımızı düşünmemizin hiçbir anlamı yoktur" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısı bugün yapıldı. Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'i kuran tüm şehitleri rahmetle, minnetle, saygıyla andıklarını söyledi. Konukoğlu, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olanlar ile bugün teröre karşı verilen mücadelede şehit olanların anısına üyeleri saygı duruşuna davet etti. Türk bayraklarıyla donatılan salonda İstiklal Marşı okuyan üyeler,

yakalarına Türk bayrağı rozetleri de taktı.

GSO Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, 29 Ekim'in bu ülkenin bağımsızlık, zafer ve özgürlük günü olduğunu bildirdi. 29 Ekim'in, milli değerler uğruna canlarını seve seve verenlerin yazdığı destanlardan biri olduğunu ifade eden Koçer, "Kurtuluş Savaşı ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir" dedi.

Bugünlerde Türk ulusunun üzerinde çirkin oyunlar oynandığını ve ülkemizin bir kaosa sürüklenmek istendiğini ifade eden Koçer, konuşmasında şunları söyledi:

"Hiçbir zaman ülkemiz üzerine yapılan alçakça saldırılar ve çirkin planlar emellerine ulaşamayacaktır. Tam tersine son gelişmelerde de görüldüğü gibi insanlık dışı olarak gelişen bu olaylar, devletimizi canıyla, kanıyla kuran yüce Türk ulusunu birbirine kenetlemiş, tek yumruk yapmıştır. Bir şey kesin olarak bilinmelidir ki bizim her zaman için birinci önceliğimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve güvenliğidir. Bunun ötesindeki her şey bizim için geri plandadır. Bu anlamda Gaziantepli sanayiciler olarak

terör belasına karşı hükümetimiz tarafından alınacak olan her türlü kararın sonuna kadar arkasında ve destekçisi olacağız. Ve bu doğrultudaki ekonomik kaygılarımız her zaman geri planda kalacaktır çünkü bugün ülke olarak bizim her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var."

Başkan Koçer, GAP bölgesinde oluşturulacak doğru ve uygulanabilir bir teşvik sisteminin terörü aşağıya çekecek önemli bir unsur olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda kendisine hükümetin Irak'a uygulayacağı ambargonun bölge ekonomisine etkisi sorulan GSO Başkanı Koçer, "Hükümetimiz, zaten gerekeni verdiğimiz vekaletle yapıyor. Bize, alacakları her türlü tedbiri ve kararı desteklemek düşüyor" dedi. Gaziantep'in yıllık ihracatının 2.5 milyar dolar olduğunu ifade eden Koçer, "Irak'a yaptığımız ihracat yüzde 10-15 civarında. 125 ülkeye ihracat yapan bir şehir olarak kısa zamanda bu sorunu çözeriz. Çözülmese bile bizlere düşen mal hesabı yapmak

değildir. Orada canını veren insanlara karşılık malımızı ortaya koymanın hiçbir anlamı yoktur. Biz alınacak her türlü kararın arkasında olmak durumundayız" diye konuştu.

(ST-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title