Haberler

Grekoromende Gümüş Madalya Kazandık

Güncelleme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 Kilo Grekoromen Stilde Rıza Kayaalp Gümüş Madalya Kazandı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 120 kiloda Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı.

Almkanya'nın Dortmund kentindeki Westfalen Spor Salonu'nda yapılan şampiyonada yarı finalde Ermeni rakibi Patrikeev'i 2-0 yenen Rıza Kayaalp, finale çıkana kadar yaptığı tüm mücadelelerde rakiplerine hiç puan vermedi. Altın madalya için mindere çıkan Rıza Kayaalp, finalde olimpiyat şampiyonu Rus Khasan Baroev ile karşılaştı. Devrelerdeki 1-1'lik eşitliğin ardından üçüncü devrede durum 2-1 Rus güreşçinin lehine olunca Rıza, gümüş madalya ile şampiyonayı ikinci tamamladı. Kayaalp, altın madalyayı alamadığı için uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Rıza'yı, antrenörleri ve Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Ercan Yıldız ile Şeref Eroğlu teselli etti.

55 kiloda mücadele eden Bayram Özdemir, İtalyan Federico Manea'yı 2-1 ile geçti. Rusya'dan Borgayakov'a 2-1 kaybeden Bayram, bu sonuçla şampiyonadan elendi. 66 kiloda mücadele eden Abdülsamet Günal ise Yunan Parotsidis'i 2-0, ikinci turda da Ukrayna'dan O. Khvoshch'u 2-1 yenerek, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde karşılaştığı Macar Lorincz'e 2-1 kaybeden Abdülsamet, Azeri Rahimov ile represaj maçında mücadele etti.

Günal, bu karşılaşmayı 2-1 kaybederek elenen bir diğer Türk sporcu oldu. 84 kiloda mücadele eden Ahmet Yıldırım, Belarus'dan Selimau'ya 2-0 kaybetti ve şampiyonaya daha ilk turda veda etti.

Avrupa Şampiyonası, yarın yapılacak müsabakalarla sona eriyor. Türkiye adına 60 kiloda Mustafa Sağlam, 74 kiloda son iki yılın Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi ve 96 kiloda Cenk İldem, Dortmund'da madalya için mücadele edecekler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title