Haberler

"Gözaltılar Hukuk İlkeleriyle Bağdaştırılamaz"

Atatürkçü Düşünce Derneği, bugün yaşanan göz altıların savcı iddianamesi olmaksızın gerçekleşmesinin hukukun temel ilkeleriyle bağdaştırılamayacağını bildirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği, bugün yaşanan göz altıların savcı iddianamesi olmaksızın gerçekleşmesinin hukukun temel ilkeleriyle bağdaştırılamayacağını bildirdi.

ADD'den yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan kişilerin hepsinin Atatürkçü olduklarının bilindiği ve Yargıtay Başsavcısının kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklama yapacağı günde gerçekleştirildiğine işaret edildi. ADD açıklamasında, hukukun herkes için gerekli olduğu belirtilerek, "Hukuku ciddiye almadığını gördüğümüz bazı iktidar sorumluları da günü geldiğinde belki hukuktan başka dayanacak değer bulamayacaklarını bilmelidirler" denildi.

ADD açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gözlem altına alınan kişilerin hepsinin Atatürkçü olma özellikleri bilinmektedir. Bu arada dikkatlerden kaçmayan bir husus bu yoğun gözlem altına alma uygulamasının, aynı zamanda Yargıtay Başsavcısının kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklama yapacağı günde gerçekleştirilmesidir. Bunun basit bir rastlantı olmadığı hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgisi olmayan bir gözdağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığı pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmiştir. Esasen neredeyse bir yıla varan bir süre boyunca pek çok aydının ortada herhangi bir iddianame yokken özgürlüklerinden yoksun bırakılıyor olmaları hukukun en temel ilkeleriyle bağdaştırılamayan bir durum oluşturmaktadır. Bir kısım sömürgeci zihniyet taşıyan batılı çevrelerin ve içerdeki ikinci Cumhuriyetçi ve gerici işbirlikçilerinin günlerdir yaygınlaştırdıkları saldırı ve dedikodulardan başka hiçbir ciddi iddia ortaya konmuş değildir. Ayrıca kaçma ve izini kaybettirme olasılığı asla bulunmayan, başta Genel Başkanımız Sn. Eruygur olmak üzere saygın kişilerin yargısız infaza tabi tutulurcasına özgürlüklerinden yoksun bırakılmalarını mantıkla ve hepimizin korumak zorunda olduğumuz hukuk ilkeleri ile bağdaştırmamız olanaksızdır." (ANKA)

(TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title