Haberler

Gönüllü kadınların ürettiği maskeler bedava dağıtılıyor

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde bulunan Sarayören mahallesinde yaşayan kadınlar, Seyitgazi Kaymakamlığın desteği ve mahalle muhtarın önderliğinde maske üretmeye başladı.

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde bulunan Sarayören mahallesinde yaşayan kadınlar, Seyitgazi Kaymakamlığın desteği ve mahalle muhtarın önderliğinde maske üretmeye başladı.

Seyitgazi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 3 öğretmen ve verilen dikiş makineleriyle devam eden maske üretim projesine, mahallede yaşayan kadınlar gönüllü olarak çalışıyor. Günde yaklaşık 600 maske üretmeye planlan ve ücretsiz olarak dağıtım yapılacak maskeler, mahalledeki vatandaşların ihtiyacını karşıladıktan sonra diğer mahallelere ve göndermeyi planlanıyor.

Maske üretim projesinde önderlik yapan Sarayören mahallesi muhtarı Tevfik Demir, "Öncelikle Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak'a ilgisinden dolayı teşekkür etmek isterim. Kendisi, önerdiğimde yapılan bu etkinliği çok olumlu karşıladı. Sonra Seyitgazi Halk Eğitim Merkezinden üç öğretmen arkadaşı görevlendirdi. Maske üretim projemizde mahallemizde yaşayan kadınlar gönüllü olarak çalışıyor. Öğretmenler önce kadınlara maske üretmeye öğretti ve ardından artık ile maske üretimine başladık. Şu anda beş dikiş makinesi ve maske yapımında çalışan sekiz mahalleli kadın var. Bizim ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra diğer köy muhtar arkadaşlarımızın taleplerini karşılamaya başladık" dedi.

Muhtar Demir, projeye malzeme temini konusunda destek ve yardım eli uzattığı için Eskişehir Gazi Meslek Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı' ya teşekkür ederken Seyitgazi Halk Eğitim Müdürüne de teşekkürlerini iletti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Seyitgazi Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title