Haberler

Gönen'de Ömer Seyfettin Haftası Etkinlikleri

Balıkesir'in Gönen İlçesinde 'Geleneksel Ömer Seyfettin Haftası' Kapsamında Çeşitli Etkinlikler Düzenleniyor.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 'Geleneksel Ömer Seyfettin Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ünlü yazar Ömer Seyfettin, doğum yeri olan Gönen'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Ömer Seyfettin Haftası'nda çeşitli etkinliklerle anılıyor. Gönen Belediyesi organizasyonunda düzenlenen haftayla Ömer Seyfettin'i anmak ve daha iyi anlamaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Büyük Türk düşünürü, milletperver hikayecimiz Ömer Seyfettin'i kuşaklara aktarmak onu daha iyi anlatmak için tertiplenen haftamız etkinlikleri arasında bir çok değişik dalda programlar hazırladık. Ömer Seyfettin, Türk edebiyatı tarihinde her şeyden önce hikayeleriyle yer almış bir şahsiyettir. Onun hikayeleri, birer edebiyat eseri olmalarının yanında birtakım eğitim değerlerini de içlerinde barındıran metinlerdir. Arkadaş uğrunda fedakarlıkta bulunmak, çalışkan olmak, dürüst davranmak, tarihimizden güç, cesaret ve kendimize güven duygusu almak onun hikayelerinde karşımıza çıkan eğitim değerleridir. Bu değerlerin, içinde yaşamakta olduğumuz modern hayatta da geçerli olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceyle onu anıyor ve daha iyi anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Hafta kapsamında Bursa Büyükşehir Tiyatrosunun "Benimle Evlenir Misin?" ve Bursa Devlet Tiyatroları'nın sahnelediği "Bu Can Benim Kime Ne" isimli tiyatrolar sahnelendi.Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi tarafından Ömer Seyfettin şiir dinletisi ve hikayelerinin kısa şiirleştirmeleri sergilendi. Hafta kapsamında 'Dünden Bugüne Ömer Seyfettin' sempozyumu da düzenlendi. Gönen Çarşı Camisi'nde Ömer Seyfettin için Doç. Dr. Nihat Temel tarafından mevlid-i şerif okunduktan sonra vatandaşlara pilav-ayran ve aşure ikram edildi.

(BD-MEY) 09.03.2008 15:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title