Haberler

Gölbaşı Belediye Konservatuarı Öğrencileri Final İçin Kütahya'da

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tarafından Kütahya'da Düzenlenecek Türk Halk Müziği Final Yarışmaya Gölbaşı Belediye Konservatuarı 3 Ayrı Kategoride, 20 Kişilik Bir Ekiple Ankara'yı Temsilen Katılıyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya'da düzenlenecek Türk Halk Müziği final yarışmaya Gölbaşı Belediye Konservatuarı 3 ayrı kategoride, 20 kişilik bir ekiple Ankara'yı temsilen katılıyor.

Kütahya'daki Türk Halk Müziği final yarışmasına Gölbaşı Belediyesi Konservatuarı'ndan katılacak ekip; solist, orkestra, Türk Halk Müziği sanatçısı ve yöneticilerden oluştu. 15-20 ve 20-30 yaş kategorilerinde bir erkek ve bir bayandan oluşan takımlardan ilk 3'e girenler Türkiye Finali'nde yarışma hakkı kazanacak.

Geçen yıl açılan Gölbaşı Belediye Konservatuarı; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, drama ve tiyatro dallarında öğrencilerine kurs veriyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, "Kültürümüzün en önemli dallarından olan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Musikisi alanında çalışmalar yapan gençlerin çalışmalarını teşvik etmek için konservatuarımızı kurduk. Yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına katkıda bulunduk. 1 yıl gibi kısa bir zamanda çok

büyük mesafe kat ettiğimizi görüyoruz" dedi.

(BK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title