Haberler

Global: İzmir Limanı'nın Kapasitesini İki Katına Çıkaracağız

İzmir Limanı İhalesini Hutchison Port Holdings ve Ege İhracatçı Birlikleri ile Ortak Olarak Kazanan Global Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Gregory M. Kiez, Limanın Kapasitesini İki Katına Çıkaracaklarını Söyledi.

İzmir Limanı ihalesini Hutchison Port Holdings ve Ege İhracatçı Birlikleri ile ortak olarak kazanan Global Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Gregory M. Kiez, limanın kapasitesini iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Kiez, "İzmir Limanı'na yapacağımız yatırımlar ile kapasitesini ve hizmet kalitesini arttırarak Akdeniz'in en önemli limanlarından biri haline getireceğiz" dedi. Global Yatırım'ın liman işletmeciliği alanında önemli bir deneyimi olduğunu kaydeden Kiez, "Önce Ege Ports tarafından yönetilen Kuşadası Limanı ve geçtiğimiz aylarda ihalesini kazandığımız Antalya Limanı ile liman işletmeciliği konusunda ciddi bir deneyim elde ettik. İzmir Limanı yapacağımız yatırımlar ile kapasitesi ve hizmet kalitesi artırılarak Akdeniz'in en önemli limanlarından biri haline gelecektir" dedi.

İzmir Limanı'nın kapasitesini iki katına çıkaracaklarını belirten Kiez, liman sektörünün uzmanı ve dünyanın en büyük liman işletmecisi Hutchison Port Holdings ile birlikte hareket etmenin büyük avantaj olduğunu söyledi. Kiez, "Ortaklarımızla amacımız, gerekli ekipman ve kapasite yatırımlarını yaparak bölgenin en güçlü limanı olmak, bununla beraber hizmet kalitesini yükseltmek ve limanın kapasitesini iki katına çıkartmaktır" diye konuştu.

KONTEYNIR TAŞIMACILIĞI

Türkiye'deki toplam konteynır taşımacılığının yüzde 22.2'sini oluşturan İzmir Limanı Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olma özelliği taşıyor. TCDD rakamlarına göre Türkiye'deki toplam konteynır taşımacılığının yüzde 22.2'sini oluşturan İzmir Limanı, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olarak kabul ediliyor. Toplam 650 bin metre karelik alana sahip olan İzmir Limanı 2006 yılında TCDD tarafından yapılan taşımacılığın yüzde 27'sini gerçekleştirdi.

HUTCHISON PORT HOLDİNG

İzmir Limanı ihalesine katılan konsorsiyum üyelerinden Hong Kong merkezli Hutchison Port Holdings, dünyada 5 önemli alanda yatırımlar yapan Hutchison Whampoa Ltd. şirketinin bir iştiraki. Hutchison Whampoa 41 ülkede liman işletmeciliği, telekom – haberleşme, e-ticaret, emlak, enerji, perakende ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Hutchison Whampoa Asya, Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Amerika kıtalarındaki 24 ülkedeki 45 liman ve ulaştırma hizmetleri konusunda çalışıyor.

Konsorsiyumun diğer ortağı olan ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin oluşturduğu Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri ve Taşımacılık A.Ş, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğini alarak kuruldu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title