Haberler

Glasgow: Celtıc, Avrupa'da Başarı Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl Avrupa kupalarına erken veda eden İskoçya Premier Lig Şampiyonu Celtic, bu sezon Avrupa'da başarılı olmak istiyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa kupalarına erken veda eden İskoçya Premier Lig Şampiyonu Celtic, bu sezon Avrupa'da başarılı olmak istiyor.

Celtic Kulübü Başkanı Brian Quinn, geçtiğimiz sezon Artmedia Bratislava'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamamalarının, taraftarlarda ve kulüpte büyük bir yara açtığını ancak bu sezon elde edecekleri başarılarla bu acıyı unutturacaklarını söyledi. Bu sezonki hedef Avrupa'da başarı olarak çizilirken, kulüp başkanı Brian Quinn'de taraftarlarına umut dolu mesajlar verdi ve, "Geçtiğimiz yılki başarısızlık hem prestij hem de gelir kaynakları açısından bizi çok yaraladı. Ancak, bu sezon Gordon Strachan ve oyuncuları bu sezon başarılı olacaklardır" dedi.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Bratislava'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaçıran Celtic, bu sezon ise Premier Lig'de şampiyon olduğu için Şampiyonlar Ligi'nde ilk tur gruplarına doğrudan katılıyor.

Celtic'in, Şampiyonlar Ligi ve UEFA'dan elenmesinin ardından bilet satışlarındaki düşüşlerden dolayı, gelirleri yüzde 7.7 oranında düşerek 57 milyon 410 bin sterlin oldu. Fakat İskoç ekibinin, Artmedia Bratislava yenilgisinden bu yana 2005 yılında 19.33 milyon sterlin olan borcunu 9.09 milyona düşürmeyi başardığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title