Haberler

Girişimci Yarışmasında Tiryaki Agro Finalde

Güncelleme:

Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu ilk beş girişimci arasına girerek finale kaldı.

Türkiye'de 8.si, dünyada 25.si düzenlenen "Yılın Girişimcisi" yarışmasında Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu ilk beş girişimci arasına girerek finale kaldı. Finale kalan 5 girişimciyi değerlendiren 12 kişilik jüri Türkiye'nin yılın girişimcisini seçecek ve seçilen girişimci Monte Carlo'da yapılacak olan dünya finalinde Türkiye'yi temsil edeceği bildirildi.

Dünya'nın en saygın girişimcilik yarışmalarından birisi olan Ernst&Young Entrepreneur OF The Year (Yılın Girişimcisi) yarışmasına katılan Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu Türkiye finaline kaldı. Bu yıl Ernst&Young Türkiye, Hürriyet ve CNN Türk'ün birlikte düzenlediği yarışmada finale kalan 5 yarışmacıyı 13 Şubat'ta zorlu bir sınavdan geçiren 12 kişilik jüri, 'Yılın Girişimcisi' olacak ismi, 21 Şubat Perşembe akşamı açıklayacağı öğrenildi. Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye birinciliğini kazanacak olan girişimcinin dünya girişimciler yarışması için Monte Carlo'da Türkiye'yi temsil edeceği ifade edildi. Ernst&Young Türkiye Yılın Girişimcisi yarışmasında Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu, Mehmet Erbak-Erbak Uludağ İçecek Sanayi A.Ş., Dr. Şükrü Bozluolçay-Bozlu Holding, Murat Kolbaşı-Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Halil Erdoğmuş-Ebebek Enucuz Pazarlama Turizm Reklam ve Telekomünikasyon A.Ş. isimlerini finalis olarak yazdırmayı başaran yarışmacılar oldu.

Tiryaki Agro Gıda 80 ülkenin tahılını, bakliyatını satıyor

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu "2001'de ciro 3 milyon dolardı. Şu anda 1.3 milyar dolardır, 500 milyon dolarlık ihracatımız var. 2017 hedefimiz ise 8 milyon ton ürünle 5 milyar dolar ciroya ulaşmak." dedi. Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, bu yılki girişimcilik yarışmasının en yüksek cirolu adayı oldu. 1980'de, Ali Tiryakioğlu'nun Gaziantep'te küçük bir mercimek değirmeni olarak kurduğu işletme ailenin ikinci kuşağı iş başına geçince; küresel çapta tahıl, bakliyat, yağlı tohumlar, kuruyemiş ve organik ürünler ticareti yapan dev bir organizasyona dönüştü. 80 ülke arasında ticaret yapabilen firma geçen yılı 1.3 milyar dolar ciroyla ve 900 kişilik istihdamıyla tamamladı. Tiryakioğlu'nun ürünleri işlemek ve depolamak için de 12 tesisi bulunuyor.

Yarışmaya profesyonel bir jüri

Ernst&Young Entrepreneur OF The Year (Yılın Girişimcisi) yarışması birinciliğinin global şirketler için önemli bir prestij olduğuna dikkat çekiliyor. Türkiye Yılın Girişimcisi Yarışmasının jürisinde yer alan isimlerde kamuoyunun yakından tanıdığı ve her biri kendi alanında birer otorite olan isimlerden oluşuyor. Bu yıl ki yarışmanın jürisinde ; Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı (Jüri Başkanı) Hanzade Doğan Boyner, CNN TÜRK Genel Müdürü Barış Tünay, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı (EOY 2010 Birincisi) Can Çelebioğlu, Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili (EOY 2010 Birincisi)Canan Çelebioğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eser Borak, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ertuna, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yapı Kredi Bankası'nın Eski Yönetim Kurulu Başkanı , Bayazıt Danışmanlık Kurucusu Tayfun Bayazıt ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan görev yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fabian Ernst Monte Carlo Hürriyet Türkiye Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title