Haberler

Giresun Veteriner Hekimleri Odası'ndan İlaç Firmalarına Tepki

Giresun Veteriner Hekimleri Odası, Odanın Onayı Olmadan Veteriner Hekimlere Yönelik Bazı Firmalar Tarafından Gerçekleştirilen İlaç Tanıtım Organizasyonları Tepki Gösterdi.

Giresun Veteriner Hekimleri Odası, odanın onayı olmadan veteriner hekimlere yönelik bazı firmalar tarafından gerçekleştirilen ilaç tanıtım organizasyonları tepki gösterdi.

Oda başkanı Derviş Kara, yaptığı yazılı açıklamada, bazı ilaç firmaları tarafından veteriner hekimlere yönelik odanın onayı olmadan ilaç tanıtım organizasyonları gerçekleştirildiğini belirtti. İlaç firmalarının mesleki hassasiyetleri dikkate almadan ve veteriner odalarının görüş ile önerileri dışında hazırladıkları bu tür organizasyonlara karşı olduklarını kaydeden Kara, "Günümüzde hayvancılık sektörüne önemli katkılarda bulunan ve olmaz ise olmazlarından olan ilaç firmalarımız, veteriner hekimliği mesleğine çok önemli katkılar sunmaktalar. Veteriner hekimleri odaları da ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde kendi bölgelerinde mesleki faaliyetlerini sürdüren üyelerini mesleki etik değerler ve kurallar çerçevesinde denetlerken, aynı zamanda onların hak ve menfaatlerini korumak üzere gerektiğinde müdahalede bulunmakla yükümlüdürler" ifadelerini kullandı.

Güvenli ilaç kullanımı için ilaç tanıtımlarının hekimlik nosyonuna sahip olmayan kişi ve meslek mensuplarına yapılmaması gerektiğini belirten Kara, Giresun Veteriner Hekimleri Odası olarak Samsun, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin Veteriner Hekimleri Odalarıyla olarak aldıkları ortak karar sonucu bilgi ve iştirakleri dışında hazırlanan ilaç tanıtım organizasyonlarına destek vermeyeceklerini vurguladı.

(AÇ-ÖS-MU-Y)

04.11.2007 13:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title