Haberler

Giresun'da Keneyle Mücadele Çalışmaları

Giresun'da Keneyle Mücadele Çalışmaları Çerçevesinde Doğaya 500 Keklik Bırakılacağı Bildirildi.

Giresun'da keneyle mücadele çalışmaları çerçevesinde doğaya 500 keklik bırakılacağı bildirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, kekliklerin Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki alanların doğal yaşam bölgeleri olduğunu hatırlattı. Son yıllarda Giresun'da yapılan araştırmalar sonucu keklik popilasyonunda önemli bir azalmanın olduğuna dikkat çeken Hıdır, "Giresun'da doğal hayatı geliştirma çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde keklik popilasyonunun gelişimine büyük önem veriyoruz" dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde görüldüğünü kaydeden Hıdır, kekliklerin doğaya bırakılmasıyla kenelere karşı da mücadele edilmiş olunacağını aktararak "Yozgat Keklik Üretme İstayonu'ndan 500 keklik alıyoruz. Bunları doğal yaşam alanları olan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde salı vereceğiz. Bu bölgelerin bir özelliği de KKKA hastalığına neden olan kenelerin yaşam alanları arasında bulunması. Doğaya salı vereceğimiz keklikler, kenelerle mücadelede çalışmalarında da faydalı olacaktır" diye konuştu.

Hıdır, kekliklerin Temmuz ayı içerisinde doğaya salınacağını ve bırakıldıkları alanlara av yasaklarının getirileceğini belirterek, avcılardan yasağa uymalarını istedi.

(AÇ-ÖS-MU-Y) 16.06.2008 14:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title